News

Premierul Cîțu, anunț important privind salariul minim pe economie din România: ”Trebuie să crească”

Florin Cîțu face un anunț important pentru peste 1,5 milioane de români. Premierul anunță că salariul minim pe economie ”trebuie să crească”.
07.09.2021 | 18:31
Premierul Citu anunt important privind salariul minim pe economie din Romania Trebuie sa creasca
ADVERTISEMENT

Premierul României, Florin Cîțu, a ajuns la concluzia că salariul minim pe economie din România ”trebuie să crească”.

Anunțul șefului Executivului a fost făcut prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook și vine după o reuniune a Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social, găzduit marți la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru cetățeni. Premierul Cîțu anunță că salariul minim pe economie trebuie să crească

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, după şedinţa Consiliului Tripartit, că salariul minim trebuie să crească şi că este nevoie de o formulă predictibilă şi transparentă.

Premierul a mai anunţăt că, până la finalul lunii octombrie, va exista o formulă clară de calcul.

ADVERTISEMENT

”Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit.

Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia”, scrie premierul pe Facebook.

Cîțu, pe aceeași lungime de undă cu Raluca Turcan. Ce spunea ministrul Muncii de salariul minim

Nu doar Florin Cîțu dorește creșterea salariului minim pe economie. La finalul lunii august, și ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirma că are ca obiectiv majorarea acestui venit.

ADVERTISEMENT

Turcan spunea recent că există deja o formulă pentru majorarea salariului minim. ”Pentru prima dată, la finalul anului 2019 am pregătit, printr-o hotărâre de Guvern, o formulă predictibilă de majorare a salariului minim ancorat în câţiva indicatori.

Anul acesta am aplicat aceeaşi formulă şi nivelul de 2.300 de lei a rezultat din urmărirea acestei formule şi îmi doresc ca după ce se termină concediile şi sindicatele şi patronatele să vină la Ministerul Muncii să începem din nou această discuţie şi să nu ne axăm doar pe cum o să arate salariul minim la începutul anului viitor, ci să încercăm să o proiectăm pe câţiva ani, astfel încât şi în contextul dezbaterilor europene să ştim exact cu cât şi cum va creşte salariul minim”, a declarat Raluca Turcan, la Antena 3.

Salariul minim net în România este de 1.386 lei pentru cei fără studii sau experiență și 1.413 lei pentru absolvenții cu experiență de 1 an. Valoarea brută a salariului minim pe economie este de 2.300 de lei.

ADVERTISEMENT