News

Premierul Cîțu, o nouă reacție legată de documentul cu antetul Guvernului: ”Pot să comentez doar acte oficiale”

Florin Cîțu a avut o nouă reacție despre documentul cu antetul Guvernului care ar fi trimis la partid. Acesta afirmă că nu comentează decât acte oficiale.
21.07.2021 | 15:58
Premierul Citu o noua reactie legata de documentul cu antetul Guvernului Pot sa comentez doar acte oficiale
ADVERTISEMENT

În conferința de presă de după ședința de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîțu a fost asaltat de jurnaliști cu noi întrebări legate de documentul cu antetul Guvernului trimis la partid.

La fel ca marți, șeful Cabinetului a infirmat veridicitatea actului. Acesta a repetat, de mai multe ori, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

ADVERTISEMENT

În plus, prim-ministrul României a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Mioarei Costin, consilier de stat, care apare pe documentul respectiv. El a spus că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

Florin Cîțu, încă o reacție legată de documentul cu antetul Guvernului: ”Pot să comentez doar acte oficiale”

Premierul Florin Cîțu a refuzat să dezvolte prea mult subiectul documentului cu antetul guvernului trimis duminică liderilor PNL cu instrucțiuni de campanie.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a fost întrebat în mod repetat de ziariști despre utilizarea resurselor publice în interes de partid, Cîțu a spus că el nu poate vorbi decât de documente oficiale, înregistrate la registratură.

”Eu din funcţia de premier pot să comentez doar pe documente oficiale. Ceea ce înţeleg eu prin document oficial este unul înregistrat.

ADVERTISEMENT

Niciodată nu a fost înregistrat, nu mi-a fost prezentat un astfel de document. Documente editabile, fiţuici care apar în presă nu pot să comentez.

Eu pot să comentez doar documente oficiale”, a explicat Florin Cîţu, întrebat despre faptul că pe document apare numele consilierului de stat Mioara Costin şi al Danei Păcuraru.

ADVERTISEMENT

În finalul conferinței, premierul respins și informația legată de proprietățile documentului, care arată că autorul ar fi consilierul de stat Mioara Costin.

Eu cred că noi înţelegem diferit ce înseamnă semnătură electronică. În Guvernul nu avem o astfel de semnătură electronică”, a mai spus premierul.

Acesta a spus că guvernul nu are semnătură electronică. Când jurnaliștii acreditați la guvern au vrut să continue cu întrebări pe această temă, el a refuzat să răspundă, spunând că li s-au terminat întrebările la care aveau dreptul.

Documentul-problemă, motiv de scandal la vârful PNL

În ultimele zile, în presă a apărut un document trimis de la Guvern, cu antetul Guvernului, către activul de partid. În document era prezentată, pas cu pas, o strategie de imagine pentru promovarea lui Florin Cîțu.

Cu o zi în urmă, Cîțu a spus că cei care susţin că documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL este unul adevărat, atunci trebuie să prezinte şi probe în acest sens.

În schimb, Ludovic Orban a lansat un atac indirect în direcția premierului. Acesta a declarat că sunt o serie de elemente care dau o anumită veridicitate documentului de la Guvern referitor la strategia de campanie a echipei care îl susţine pe prim-ministrul Florin Cîţu la şefia PNL.

Fostul premier a precizat că persoana care a elaborat documentul respectiv nu are ce căuta la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT