Alegeri 2024

Premierul, criticat dur de PNL după consultările cu Șoșoacă. Alexandru Muraru: „Devine parteneră de dialog și de fantasme politice a lui Ciolacu”

Liderul PSD, atacat de PNL după consultările cu Șoșoacă. Alexandru Muraru: „Devine parteneră de dialog și de fantasme politice a lui Ciolacu”
01.07.2024 | 23:03
Premierul criticat dur de PNL dupa consultarile cu Sosoaca Alexandru Muraru Devine partenera de dialog si de fantasme politice a lui Ciolacu
Alexandru Muraru spune că Marcel Ciolacu „legitimează extremismul în România” / Foto: Facebook, Alexandru Muraru
ADVERTISEMENT

Alexandru Muraru, șeful PNL Iași și vicepreședinte al partidului, l-a criticat, luni, pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce acesta din urmă a primit-o la consultări pe Diana Șoșoacă,  spunând că premierul „o legitimează pe cea care luptă pentru scoaterea României din NATO”.

Ciolacu „legitimează extremismul în România”

Alexandru Muraru, vicepreședintele PNL, l-a criticat, luni,  în termeni duri pe premierul Marcel Ciolacu, după ce acesta a primit-o pe președinta SOS România, Diana Șoșoacă, la Palatul Victoria, la consultări privind calendarul alegerilor prezidențiale și legislative. Muraru a afirmat că liderul PSD „legitimează extremismul în România”.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, premierul Marcel Ciolacu a invitat la Palatul Victoria pe George Simion, președintele partidului extremist AUR, și pe Diana Șoșoacă, liderul partidului extremist S.O.S., la consultări privind data alegerilor prezidențiale. Această acțiune este periculoasă și legitimează extremismul în România”, a scris liderul PNL Iași pe pagina sa Facebook.

„Parteneră de dialog și de fantasme politice a lui Ciolacu”

Muraru continuă invocând în expunerea sa atitudinea Dianei Șoșoacă de când a intrat în politică, marcată de multe controverse, dar și faptul că președinta SOS România, spune el, frecventează Ambasada Rusiei. „Prezența lui Șoșoacă e o premieră și aceasta confirmă dorința PSD de a cauționa un extremist pentru a repeta scenariul din anul 2000. Cea care merge des în Ambasada Rusiei, care sechestrează medicii, care agresează fizic jurnaliștii internaționali, care transformă o ședință solemnă a Parlamentului în cea mai semnificativă acțiune antisemită din ultimele decenii, devine parteneră de dialog și de fantasme politice a lui Ciolacu. Este de fapt o anunțare a intențiilor președintelui PSD pentru România. Adică un stat târât în mocirla extremismului, a naționalismului găunos, un tărâm de încercare pentru Federația Rusă”, arată Muraru în postarea sa.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă și Lazarus, „prea mult și pentru cei mai extremiști din Europa”

Alexandru Muraru a subliniat că, în calitate de noi membri în Parlamentul European, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, au fost respinși chiar și de Alternativa pentru germania (AfD), partid reputat ca vârf de lancie al extremei dreaptă în această țară. Muraru subliniază că „ce-a fost prea mult pentru cei mai extremiști din Europa este frecventabil” pentru Marcel Ciolacu.

„Este important să reamintim că Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, europarlamentari S.O.S., au fost respinși chiar și de partidul german de extremă dreaptă AFD. Un europarlamentar AFD a declarat: ‘Am avut o discuție cu cei de la S.O.S. și am decis în unanimitate să nu îi primim în viitorul grup din Parlamentul European’.

ADVERTISEMENT

Ce-a fost prea mult pentru cei mai extremiști din Europa este frecventabil pentru liderul PSD. Cum ar arăta un președinte la Cotroceni care ar face drum deschis extremiștilor pentru a intra la guvernare? Astăzi am văzut cum NU ar trebui să arate ‘consultările’. Este un joc penibil de imagine care arată românilor și partenerilor occidentali că o asemenea susținere a partidelor extremiste este inacceptabilă. PSD a revenit la instinctele sale de acaparare a puterii totale în statul român”, se arată în postarea președintelui PNL Iași.

„Funcția de președinte nu trebuie confiscată de un pesedist”

Alexandru Muraru mai afirmă că funcția de șef al statului nu trebuie să fie „confiscată de un pesedist”, chiar dacă coaliția PSD-PNL a fost „singura formulă politică” de guvernare într-o perioadă instabilă politic și social.

ADVERTISEMENT

„Funcția de președinte al României trebuie protejată de a nu fi confiscată de un pesedist. Coaliția de guvernare PNL-PSD a fost consecința unei imposibilități aritmetice de a forma o majoritate în Parlament. După disidența unui grup de parlamentari liberali loiali fostului președinte PNL și după ieșirea de la guvernare a USR, pur și simplu nu exista altă formulă politică pentru a guverna țara într-o perioadă de instabilitate politică, socială și militară”, a scris Muraru.

PNL „a ținut în lesă” PSD

Vicepreședintele PNL a admis că o parte a electoratului liberal a fost dezamăgită de alianța cu social-democrații, dar „matematic” nu s-a putut face altfel și că PNL a fost „gardianul democrației” care „a ținut în lesă” PSD. „PNL și-a asumat acest lucru și suntem conștienți că o parte a electoratului liberal a fost dezamăgită de această decizie. Însă, matematic, nu aveam ce face. PNL, la guvernare, a fost gardianul democrației și a ținut în lesă PSD, împiedicând tentativele de eliminare a cotei unice, a pilonului II de pensii, de creștere a taxelor sau de a schimba direcția euro-atlantică a României”, afirmă Muraru.

„Orice pesedist ajuns președinte, pericol pentru România”

Vicepreședintele PNL a mai spus că liberalii nu pot să accepte un calendar al alegerilor care ar pune bazele ca PSD să dețină toată puterea în stat, mai ales că „orice pesedist, mai ales Ciolacu”, la Cotroceni „ar fi un pericol” pentru România. „Dar să nu ne ascundem după deget. Nu putem accepta un calendar electoral care ar crea premisele ca PSD să acapareze toată puterea în statul român. Miza este de a securiza și proteja funcția de președinte de a ajunge la un pesedist. Orice pesedist ajuns președinte, mai ales dl. Ciolacu, ar reprezenta un pericol imens pentru România. Organizarea alegerilor în luna septembrie face ca scenariul câștigării alegerilor de către un pesedist să devină real. Așa ceva este inacceptabil, deoarece derapajele anti-democratice și de acaparare a Justiției sunt patologice pentru un PSD care are președinția și Guvernul”, spune liderul liberal.

„Trioul de mare succes: Marcel, George & Diana”

„Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea în 2018 despre Dragnea că a devenit un om orbit de putere, orgolii și frici imaginare. Același lucru poate fi spus astăzi despre Marcel Ciolacu. Autosuficiența PSD-ului de astăzi ne reamintește de epocile apuse ale lui Dragnea și Năstase. Marcel Ciolacu poate să vorbească de onoare când va înțelege sensul acestui cuvânt. Astăzi, domnii Romașcanu, Tudose și Grindeanu au reușit realizarea trioului de mare succes: Marcel, George & Diana. Acest lucru ne arată clar că nu putem permite ca extremismul să fie legitimat în România și că trebuie să luptăm pentru a proteja democrația și statul de drept”, încheie Alexandru Muraru.

ADVERTISEMENT