News

Premierul Dăncilă nu înțelege atitudinea celor care o întâmpină cu proteste: „Să vii cu coroane, să vii cu tot felul de jigniri, să ţipi hoţii – n-am furat în viaţa mea absolut nimic”

18.05.2019 | 08:11
Premierul Dancila nu intelege atitudinea celor care o intampina cu proteste Sa vii cu coroane sa vii cu tot felul de jigniri sa tipi hotii  nam furat in viata mea absolut nimic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu înțelege atitudinea celor care o întâmpină cu proteste. Șefa Executivului spune că este chiar uimită de reacția unora care au așteptat-o cu coroane sau i-au strigat „hoții”. Dăncilă s-a apărat în fața protestatarilor cărora a ținut să le transmită și un mesaj. “N-am furat în viaţa mea absolut nimic”, a susţinut Dăncilă care nu s-a oprit aici și a mai zis că, totuși, nu este deranjată de astfel de manifestări pentru că a văzut că este vorba de “un plan bine pus la cale”.

Premierul Dăncilă nu înțelege atitudinea celor care o întâmpină cu proteste

“Eu cred că este loc pentru toată lumea şi pricipalul nostru mesaj trebuie să fie unul de unitate. Nu spun că Guvernul României a rezolvat tot, mai sunt multe de făcut şi multe de rezolvat, dar în momentul în care nu ai argumente, în momentul în care eşti rău intenţionat, în momentul în care eşti un om slab, că atributul oamenilor slabi este violenţa verbală şi violenţa fizică, te manifeşti în modul acesta”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul spune că este cât se poate de deschisă la dialog, drept pentru care nu înțelege rostul manifestărilor. “Dar această atitudine care, efectiv, pe mine mă uimeşte, să vii cu coroane, să vii cu tot felul de jigniri, să ţipi «Hoţii» – n-am furat în viaţa mea absolut nimic – dar aceste lucruri nu sunt specifice pentru noi ca ţară şi nici nu ne ajută într-un fel. Şi cred că oamenii, cu timpul, îi vor izola şi dacă cred că vor avea un câştig vor pierde.

Premierul Dăncilă nu înțelege atitudinea celor care o întâmpină cu proteste Premierul Viorica Dancila participa la sedinta de Guvern, miercuri, 8 mai 2019, la Palatul Victoria din Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Viorică Dăncilă spune că nu este normal să fie întâmpinată cu coroane. Photo: Duöan Hein/TASR/dpa

Dăncilă, acuze la adresa protestatarilor

Dar, mă rog, fiecare se manifestă aşa cum crede, fiecare îşi arată valoarea prin modul în care se manifestă şi aceste lucruri nu m-au deranjat pentru că deja am văzut că este un plan, că anumiţi oameni îi întâlnim, aceiaşi oameni în mai multe locuri. Stau şi mă gândesc: sunt aşa de uşor de cumpărat? Chiar nu le pasă de ceea ce… impresia celor din jurul lor? Chiar nu se gândesc cât de mutl rău fac ca şi imagine?”, a adăugat premierul.

Reacția Vioricăi Dăncilă vine după ce aceasta a fost așteptată la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş de mai mulți protestatari. Oamenii au adus cu ei pancarte anti-PSD, dar şi lumânări şi coroane funerare. “Viorico, Mureşul nu te vrea”, “#nimic”“PSD=cancerul sistemului de sănătate”, “Unde sunt spitalele regionale promise?” sau “Mulţumim pentru nimic”, au fost mesajele afișate de mureșeni