News

Premierul din Costa de Fildeș a murit în timpul unei ședințe. Amadou Gon Coulibaly avea 61 de ani

09.07.2020 | 10:29
Premierul din Costa de Fildes a murit in timpul unei sedinte Amadou Gon Coulibaly avea 61 de ani
ADVERTISEMENT

Amadou Gon Coulibaly, premierul din Coasta de Fildeș, a încetat din viață la vârsta de 61 de ani după ce i s-a făcut rău în timpul unei ședințe a consiliului de miniștri. Politicianul a fost transportat de urgență la o clinică privată din fosta capitală a țării africane, Adidjan, însă medicii nu au mai putut face nimic.

Momentan nu se cunoaște cauza decesului renumitului politician care a fost mai bine de 30 de ani un colaborator important al Coastei de Fildeș, însă este cunoscut faptul că acesta avea montat un stent la inimă, medicii recomandându-i la vremea respectivă odihnă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bărbatul a ignorat recomandările doctorilor de la spitalul Pitié-Salpêtrière de a lua o scurtă pauză de câteva săptămâni, probabil acesta fiind unul dintre motivele care a dus la moartea sa neașteptată, informează CNN. La începutul lunii mai a avut loc intervenția chirurgicală, la Paris.

Premierul Coastei de Fildeș a încetat din viață la 61 de ani, după o ședință

„M-am întors să-mi reiau locul alături de președinte pentru a continua sarcina de a dezvolta și construi țara noastră”, spunea recent regretatul premier care și-a pierdut viața la vârsta de 61 de ani împliniți în luna februarie.

ADVERTISEMENT

Amadou Gon Coulibaly a fost ales premier în timpul mandatului președintelui Alassane Ouattara care a ținut să transmită condoleanețe familiei acestuia.

Șeful statului african a declarat că întreaga națiune „plânge după moartea lui Coulibaly”, descriindu-l totodată pe fostul premier ca fiind cel mai drept politician cu care a colaborat pe o perioadă de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Președintele țării, Alassane Ouattara, a declarat doliu național după moartea premierului care urma să candideze la alegerile prezidențiale din luna octombrie, așa cum anunțase în urmă cu ceva vreme.

Analiștii politici sunt de părere că în aceste condiții actualul șef al statului nu va avea încotro și va candida pentru al treilea mandat. Actualul președinte are 71 de ani, este doctor în economie și a lucrat la FMI.

ADVERTISEMENT

Președintele Coastei de Fildeș, pregătit pentru un nou mandat?

Alassane Outtara a venit pentru prima oară la conducerea țării în anul 2011, după ce timp de 6 ani a fost în opoziție unde i se atribuise o situație economică îmbunătățită a țării și o mai bună politică externă.

Adversarii politici îl acuză însă că a divizat țara, în special din cauza faptului că sub conducerea sa se estimează moartea a 3.000 de oameni în războiul intern care a izbucnit după ce adversarul său la alegerile din 2010, Laurent Gbagbo, a refuzat să recunoască rezultatul scrutinului.

Potrivit digi24.ro, întreaga tragedie s-a încheiat numai după ce trupele loiale ale actualului președinte l-au arestat pe Laurent Gbagbo. Se întâmpla în aprilie 2011.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: