News

Premierul Finlandei le-a închis gura criticilor. Care a fost rezultatul testului pentru droguri

Sanna Marin, premierul Finlandei, a trecut cu brio testul pentru droguri la care a acceptat să se supună, după ce a fost văzută dansând, cântând și bând la o petrecere.
22.08.2022 | 22:22
Premierul Finlandei lea inchis gura criticilor Care a fost rezultatul testului pentru droguri
Sanna Marin este premierul Finlandei din 2019 Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Prim-ministrul finlandez, în vârstă de 36 de ani, a fost de acord să susțină testul vineri pentru a atenua îngrijorările legate de comportamentul ei.

Premierul Finlandei le-a închis gura criticilor

Sanna Marin spune că nu a luat niciodată droguri și neagă că a făcut ceva ilegal la petrecere, dar spune că a băut alcool. Un filmuleț privat divulgat în presă o arată petrecând cu prieteni, inclusiv cu o vedetă pop finlandeză.

ADVERTISEMENT

O declarație a guvernului (în finlandeză) spunea că „nu au fost găsite medicamente” în test. Acesta a adăugat că prim-ministrul a plătit ea însăși costurile testului.

Consilierul special Iida Vallin a declarat că proba de urină a Sannei Marin a fost testată pentru cocaină, amfetamine, canabis și opioide, relatează BBC.

ADVERTISEMENT

După apariția imaginilor, Marin s-a confruntat cu critici din partea mai multor politicieni, un lider al unui partid de opoziție cerându-i să facă un test de droguri.

La o conferință de presă susținută săptămâna trecută, reporterii au întrebat dacă premierul, care este la putere din decembrie 2019, ar fi putut să ia decizii guvernamentale rapide, dacă era necesar. Ea s-a apărat, spunând că capacitatea ei de a funcționa este „foarte bună” și a spus că nu a consumat niciodată droguri, nici măcar în adolescență.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, cel mai tânăr șef de guvern din lume – titlu deținut în prezent de prim-ministrul muntenegrean Dritan Abazovic – Sanna Marin nu face un secret din participarea la petreceri și a fost adesea fotografiată la festivaluri de muzică. Anul trecut, și-a cerut scuze pentru că a mers în club după ce a intrat în contact apropiat cu un caz de Covid-19.

La începutul acestei luni, Sanna Marin a fost numită „cel mai cool prim-ministru din lume” de către postul de știri german Bild.

ADVERTISEMENT

Cine este Sanna Marin?

În 2019, la vârsta de 34 de ani, Sanna Marin a devenit cel mai tânăr prim-ministru din lume, după ce a fost aleasă de partidul său pentru a-i succeda fostului lider Antti Rinne.

Ea provine dintr-un mediu modest. Părinții ei s-au despărțit când ea era tânără, iar în primii ei ani mama ei a crescut-o singură

În 2015, ea a vorbit despre stigmatul pe care l-a întâlnit când mama ei era într-o relație între persoane de același sex

După ce a studiat la Universitatea din Tampere și a lucrat în administrația locală, a fost aleasă în parlamentul Finlandei în 2015, la vârsta de 29 de ani.

ADVERTISEMENT