ADVERTISEMENT
News

Premierul Florin Cîțu, de Ziua Europei: ”Apartenența la UE înseamnă şi acces la suficiente doze de vaccin”

Autor: Adrian Baciu | 09.05.2021 | 13:30
Premierul Florin Cîțu, de Ziua Europei: ”Apartenența la UE înseamnă şi acces la suficiente doze de vaccin”
Premierul Florin Cîțu, de Ziua Europei: ”Apartenența la UE înseamnă şi acces la suficiente doze de vaccin”. Sursa foto: Facebook

Duminică, 9 mai, de Ziua Europei, a venit un mesaj și dinspre Palatul Victoria. Prim-ministrul Florin Cîţu este de părere că pandemia a arătat cât de importantă este solidaritatea europeană.

ADVERTISEMENT

În acest sens, premierul a subliniat faptul că apartenenţa României la Uniunea Europeană înseamnă, pe înţelesul tuturor, şi acces la suficiente doze de vaccin.

În mesajul său de duminică, Florin Cîțu a amintit că România va beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pentru redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie, și a anunțat că va merge la Bruxelles, săptămână viitoare.

Premierul Florin Cîțu, de Ziua Europei: ”Apartenența la UE înseamnă şi acces la suficiente doze de vaccin”

În ziua în care Uniunea Europeană mai pune un an la existența sa, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj în care scoate în evidență cât de important este faptul că România face parte din acest bloc comunitar.

ADVERTISEMENT

Acesta este de părere că ”apartenența noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înțelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România”.

”Ziua Europei are o semnificație deosebită pentru Uniunea Europeană, statele membre și cetățeni, în contextul în care efectele pandemiei încă se resimt. Iar apartenența noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înțelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România.

Din 2007 suntem parte din această mare familie europeană. Iar pandemia a arătat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile”, a spus Cîțu pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu anunță o vizită la Bruxelles

În mesajul său de duminică, premierul mai adaugă faptul că România va beneficia de cele 29 de miliarde de euro din PNRR pentru dezvoltarea ţării şi redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie.

În acest context, Florin Cîţu subliniază că se va asigura de acest lucru săptămâna viitoare, în cadrul unor discuţii la Bruxelles cu oficialii europeni.

ADVERTISEMENT

”În curând, vom beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pe care îi vom folosi la dezvoltarea României şi la redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie. Mă voi asigura de acest lucru săptămână viitoare, când voi discuta cu oficialii europeni la Bruxelles.

Este esenţial să continuăm pe direcţia de creştere economică, toţi indicatorii de până acum ne arată că suntem pe drumul cel bun. Succesul nostru va fi şi succesul Uniunii Europene. La mulţi ani, Europa!”, mai spune premierul Florin Cîţu, în încheierea mesajului său.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!