News

Premierul Florin Cîțu, decizie finală în privința relaxărilor de la 1 iunie: ”Românii au înțeles mesajul”

Florin Cîțu, premierul României, a luat o decizie finală în privința relaxărilor stabilite să intre în vigoare la data de 1 iunie.
19.05.2021 | 17:21
Premierul Florin Citu decizie finala in privinta relaxarilor de la 1 iunie Romanii au inteles mesajul
ADVERTISEMENT

Miercuri, după ședința de Guvern, șeful Executivului ​a afirmat că la 1 iunie vor exista măsuri de relaxare, chiar dacă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate nu va fi atins.

În același timp, primul-ministru îi îndeamnă pe românii care încă nu s-au imunizat să o facă pentru a scăpa cât mai repede de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cîțu este convins că în curând vom atinge şi pragul de 5 milioane de persoane vaccinate. Inițial, autoritățile anunțau că acesta ar trebui atins chiar pe data de 1 iunie.

Florin Cîțu, decizie finală în privința relaxărilor de la 1 iunie

Autoritățile din fruntea statului, printre care premierul Cîțu și președintele Iohannis au anunțat, în dese rânduri, că etapa relaxărilor de la 1 iunie va fi posibilă numai dacă atingem pragul impus de 5 milioane de persoane imunizate anti-Covid.

ADVERTISEMENT
  • 3.997.170 de români s-au vaccinat cel puțin cu o doză până pe 18 mai (CNCAV)

Miercuri, șeful Cabinetului a venit cu o nouă variantă a strategiei guvernamentale și a anunțat că, indiferent de totalul celor vaccinați, o serie de restricții vor fi ridicate la începutul lunii viitoare.

”Putem să atingem 5 milioane, dar nu acesta este obiectivul. Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern, întrebat dacă va fi atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai spus că ”românii au înțeles mesajul şi se vor vaccina anti-Covid, în primul rând pentru sănătatea lor”.

Întrebat de jurnaliști dacă vor exista măsuri de relaxare, chiar dacă pragul nu va fi atins, Cîţu a precizat: ”La 1 iunie vor exista relaxări”.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Klaus Iohannis despre relaxările din 1 iunie

În urmă cu nicio săptămână, pe 13 mai, preşedintele Klaus Iohannis a precizat, într-o declaraţie de presă, că măsurile de relaxare depind de vaccinare, anunțând 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

”Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul. Relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm.

În acest sens, noile ținte de vaccinare convenite sunt: la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane”, declara șefului statului român.

ADVERTISEMENT