News

Premierul francez Edouard Philippe anunță o criză economică „brutală” cauzată de pandemie

20.04.2020 | 23:56
Premierul francez Edouard Philippe anunta o criza economica brutala cauzata de pandemie
ADVERTISEMENT

Premierul Franței Edouard Philippe trage un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește pandemia de coronavirus care afectează întreaga lume și avertizează că ar putea începe în curând o „criză economică brutală”.

Premierul Franței consideră că ne paște o criză economică fără precedentă

Pandemia de coronavirus din Franța începe să se amelioreze, însă autoritățile avertizează că nu este cazul ca locuitorii să se liniștească. Premierul Edouard Philippe a ținut o conferință de presă în care a subliniat faptul că situația cu care ne confruntăm acum este fără precedentă și nu este exclus ca apoi să avem parte de o criză economică.

ADVERTISEMENT

„Trăim o criză medicală de o foarte mare intensitate. Nu este prima epidemie cu care se confruntă Franţa, dar aceasta are o amploare pe care nu am mai cunoscut-o în perioada modernă”, a declarat premierul francez, informează publicaţiile Le Figaro şi Le Parisien.

Autoritățile din Franța anunță o criză economică „brutală”

De asemenea, Edouard Philippe a subliniat faptul că această criza medicală va genera în viitorul apropiat o criză economică care s-au putea să nu fie deloc blândă, ba dimpotrivă. Premierul francez este de părere că urmează o criză economică brutală cauzată de această pandemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Criza medicală nu s-a încheiat. Sigur că marcăm puncte împotriva epidemiei. Situaţia se îmbunătăţeşte lent, dar sigur. Dar nu am ieşit din criza medicală. 

Această criză medicală va genera o criză economică ce abia începe. Va fi brutală”, a completat premierul francez Edouard Philippe, potrivit surselor menționate.

ADVERTISEMENT

Francezii au respectat cu sfințenie măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și de aceea acum, numărul cazurilor de îmbolnăvire este în scădere tot mai mult. Așadar, nu este exclus ca în curând Franța să iasă din această criză.

Măsurile restrictive funcţionează. Am constatat că majoritatea cetăţenilor francezi au respectat restricţiile, astfel că s-a permis limitarea numărului de bolnavi în spitale, a mai spus Edouard Philippe.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins, în momentul de față pe teritoriul francez se înregistrează 152.978 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 19.349 de decese. În ceea ce privește situația la nivel mondial încă de la începutul pandemiei au fost diagnosticate pozitiv peste 2.334.130 de persoane. 

193 de țări din întreaga lume sunt afectate de acest virus care a apărut pentru prima dată în China în luna decembrie a anului trecut.

Statele Unite ale Americii sunt ţara cea mai afectată din cauza pandemiei COVID-19. Primul caz în America s-a înregistrat la sfârșitul lunii februarie, iar de atunci numărul îmbolnăvirilor a crescut într-un ritm alarmant ajungând la 39.090 de decese din 735.287 de cazuri. Vestea bună este că cel puțin 66.819 de persoane au fost declarate vindecate.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT