News

Premierul libanez anunță demisia guvernului. Protestatarii din Beirut au obținut ce și-au dorit

Guvernul libanez va demisiona, potrivit informațiilor prezentate de Agenția France-Presse. Premierul Hassan Diab va face marele anunț în cursul zilei de luni, 10 august, astfel că strada a obținut ce și-a dorit.
10.08.2020 | 17:59
Premierul libanez anunta demisia guvernului Protestatarii din Beirut au obtinut ce siau dorit
Imagini din satelit. cu portul din Beirut după explozie. Sursă foto : Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luptele de stradă din capitala libaneză Beirut nu au rămas fără rezultat, drept dovadă guvernanții au acceptat să facă un pas în spate.

Guvernul din Beirut e pregătit să demisioneze

Peste 200 de oameni au murit și 5000 de oameni au fost răniți în explozia din portul din Beirut, unde erau depozitate ilegal 2.700 de tone de substanțe explozive, astfel că populația a răbufnit și a cerut demisia clasei politice.

ADVERTISEMENT

Premierul se va adresa națiunii în câteva ore, însă rămâne problema Hezbollah, fiind greu de crezut că forța militară va accepta așa de ușor să piardă influența politică.

Se cere și demisia președintelui Michael Aoun, un alt politician susținut de Hezbollah, astfel că războiul civil bate la ușa Libanului.

ADVERTISEMENT

Politicienii sunt considerați principalii vinovați pentru explozia din Beirut, însă guvernul este susținut puternic de Hezbollah și, implicit, de Iran.

Ministrul de finanțe Ghazi wazni a fost primul care să renunțe la portofoliu, astfel că populația așteaptă alegeri libere. Timp în care Franța sau SUA stau la colț și „urmăresc” atente desfășurarea de evenimente.

ADVERTISEMENT

„Trebuie schimbat tot regimul, avem nevoie de alegeri”, a explicat Joe Haddad, un muncitor din Beirut.

Ultimele 48 de ore au scos în stradă mii de oameni în Beirut, fiind cele mai ample proteste din ultimii ani.

ADVERTISEMENT