Premierul Libiei a fost răpit

Ionuţ Cataramă   
în Nicio categorie
10/10/2013, 08:27
Premierul Libiei a fost răpit
Premierul libian Ali Zeidan a fost răpit, joi dimineaţa, de o grupare armată. Din primele date, premierul a fost răpit de la reşedinţa sa din Tripoli şi condus către o destinaţie necunoscută.
„Şeful Guvernului de tranziţie, Ali Zeidan, a fost condus către o destinaţie necunoscută din motive necunoscute de către un grup de bărbaţi care ar fi foşti rebeli“, a declarat Guvernul într-un scurt comunicat postat pe site-ul său de Internet. Surse BBC susţin că premierul Libian ar fi fost răpit de la reşedinţa sa din Tripoli.

Ali Zeidan, un fost opozant al regimului condus de Muammar Gaddafi, a fost ales în luna octombrie 2012 premier de către Adunarea naţională libiană. Beneficiind de sprijinul liberalilor, Zeidan a obţinut 93 de voturi, faţă de 85 pentru actualul ministru al administraţiei locale, Mohamed al-Hrari, susţinut de islamişti, potrivit rezultatelor anunţate de preşedintele legislativului, Mohamed al-Megaryef, la postul naţional de televiziune. Zeidan este diplomat de profesie. El a petrecut peste 30 de ani în exil, după ce a fugit, în 1980, pe vremea când era angajat în ambasada libiană din India.

Sursa: Adevărul

Închide ×