Sport

Premierul Nicolae Ciucă, apel către români în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Toți trebuie să o susținem!”

Nicolae Ciucă a reacționat în cazul de dopaj al Simonei Halep. Premierul României a făcut un apel către români pentru a o susține pe dubla campioană de Grand Slam.
25.05.2023 | 20:20
Premierul Nicolae Ciuca apel catre romani in cazul de dopaj al Simonei Halep Toti trebuie sa o sustinem
Nicolae Ciucă i-a luat apărarea Simonei Halep în procesul de dopaj al româncei. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Simona Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a fost acuzată din nou pe 19 mai de către ITIA, privind anumite „nereguli” în pașaportul biologic al româncei.

Premierul Nicolae Ciucă, apel către români în cazul de dopaj al Simonei Halep: „E absolut incorect!”

Mai multe voci din lumea tenisului au sărit în apărarea Simonei Halep după noua acuzație, dar și pentru faptul că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat pentru a treia oară audierea care urma să aibă loc pe 28 mai.

ADVERTISEMENT

Totuși, cazul Simonei Halep a depășit granițele „sportului alb”, iar premierul Nicolae Ciucă a răbufnit. Liderul politic consideră că românca este total nevinovată și le cere românilor să o susțină pe cea mai titrată tenismenă din istoria României.

 „Simona Halep este judecată în momentul de față de către toată lumea și e absolut incorect, având în vedere ce a însemnat ea pentru România. Din punctul meu de vedere, Simona este nevinovată, iar noi toți trebuie să o susținem, pentru că ea reprezintă o etapa din istoria tenisului feminin românesc și ne-a bucurat pe toți”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

 „Nu este corect față de ea”

 Nu o dată am stat să privim meciurile și finalele ei. Atunci am fost mândri. Acum că s-a întâmplat chestiunea aceea, care este încă nevalidată, toată lumea o judecă și o analizează. Nu este corect față de ea”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial la finalul lunii august 2022, când a pierdut în primul tur la US Open cu Daria Snigur. Sportiva din România a reacționat dur după ce ITIA a cerut din nou amânarea audierii programate inițial la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, se arată în comunicatul emis de ITIA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, „șocată” și „dezamăgită” după o nouă amânare a audierii în cazul de dopaj

Simona Halep a reacționat dur după ce a aflat că ITIA a cerut pentru a treia oară amânarea audierii în procesul de dopaj. Dubla campioană de Grand Slam a mărturisit că se simte „șocată” și „dezamăgită” de felul în care autoritatea anti-doping se ocupă de cazul său de dopaj.

„Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead, a comunicat public acum 3 zile că ITIA ‘își menține angajamentul de a judeca cazul doamnei Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp util’, în același timp ei cereau oficial Tribunalului să-mi amâne audierea… pentru a treia oară.

ITIA spune public un lucru și face altceva în privat, am cerut în repetate rânduri să fiu audiată și ITIA a încercat în mod repetat să întârzie asta. Când se va opri? Întreb acest lucru încă o dată. Am dreptul la o audiere rapidă, să acționeze în acest fel este împotriva drepturilor mele”, a scris Simona Halep, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT