News

Premierul Nicolae Ciucă, declarații despre tulpina sud-africană: „Vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile”

Premierul Nicolae Ciucă anunță că măsurile privind noua tulpină sud-africană a Covid-19 vor fi anunțate curând. Ce declarații au mai avut autoritățile din țară și din afară despre acest subiect.
26.11.2021 | 22:20
Premierul Nicolae Ciuca declaratii despre tulpina sudafricana Vom anunta in cel mai scurt timp posibil masurile
ADVERTISEMENT

Având în vedere îngrijorarea de la nivel mondial provocată de tulpina sud-africană a Covid-19 și autoritățile din țara noastră au reacționat.

Premiul proaspăt învestit a precizat că Guvernul este la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe plan național, dar și internațional cu privire la pandemie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că el a fost informat de deciziile OMS și ale Comisiei Europene.

România va afla în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane

Totodată, el a precizat că românii vor cunoaște în cel mai scurt timp care vor fi măsurile pentru ca noua variantă a Covid-19 să fie împiedicată să apară la noi în țară.

ADVERTISEMENT

„Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional.

Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății.

ADVERTISEMENT

Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2”, a scris premierul pe rețelele de socializare.

Autoritățile din România, declarații despre noua tulpină a Covid-19

Și ministrul de interne a vorbit despre acest subiect al noii variante a coronavirusului și a precizat că va fi adoptată o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență cu zonele roșii, galbene și verzi.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, zonele în care a apărut noua varianta a virusului vor fi introduse în zona roșie, iar cei care vin din ele vor trebui să stea în carantină.

„Ne uităm cu îngrijorare la ceea ce spune OMS cu riscurile care ar putea să vină din Africa.

Vom vedea raportul OMS și noi azi adoptăm o hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista țărilor cu zonele verzi, galbene, roșii și dacă OMS ne spune foarte clar că există riscuri eu cred că România va introduce în zona roșie aceste țări și înseamnă carantinare”, a afirmat Bode.

De altfel, chiar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că toate călătoriile din zona Africii de Sud să fie interzise.

Comisia „își propune, în strânsă coordonare cu statele membre, să activeze frâna de urgență pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană”, a spus aceasta, conform The Journal.

ADVERTISEMENT