News

Premierul Olandei îi dă planurile peste cap lui Klaus Iohannis. Aderarea României la Schengen, în pericol

09.05.2019 | 15:45
Premierul Olandei ii da planurile peste cap lui Klaus Iohannis Aderarea Romaniei la Schengen in pericol

Premierul Olandei a vorbit azi, în cadrul summitului de la Sibiu, despre aderarea la Schengen. Afirmațiile sale indică un viitor pericol pentru planurile lui Klaus Iohannis privind aderărea României la spațiul Schengen.

Premierul Olandei pune în pericol aderarea României la Schengen

Mark Rutte, premierul Olandei, prezent la Summitul de la Sibiu, a transmis un avertismet fără echivoc către guvernanții de la București. Acesta a făcut declarații care pun în pericol planurile lui Klaus Iohannis la aderarea României la spațiul Schengen. Totul s-a petrecut după ce Mark Rutte a fost întrebat de un jurnalist când se va produce schimbarea.

Premierul Olandei a răspuns: Când veți îndeplini toate regulile statului de drept și ale democrației. Nu vă îndreptați în direcția corectă”. Președintele României a anunțat, în cursul zilei de joi, că va pune în discuție la summitul liderilor europeni subiectul aderării României la spațiul Schengen.

Premierul Olandei pune în pericol aderarea României la Schengen
Presedintele KLaus Iohannis
Sursa Foto: Hepta

Angela Merkel, declarații de la summitul UE de la Sibiu

Cancelarul german Angela Merkela fost și ea prezentă la summitul liderilor europeni de la Sibiu. Acesta a declarat că este simbolic faptul că toți liderii UE se întâlnesc la Sibiu, chiar de Ziua Europei, în timpul Președinției României. „Chiar dacă avem opinii diferite, vom căuta viitorul comun, vrem să luăm măsuri să menţinem securitatea, bunăstarea, dar ne interesează să şi păstrăm valorile europene şi să le promovăm în afara Uniunii Europene”, a spus Angela Merkel.

„Vreau să mulţumesc celor care au organizat acest summit. Este simbolic că în timpul Preşedinţiei române ne întâlnim aici, în Sibiu, de Ziua Europei (…) După 15 ani de la marea rundă de extindere a Uniuni Europene ne întâlnim aici, vom vorbi despre agenda strategică a Uniunii Europene. Chiar dacă avem opinii diferite, vom căuta viitorul comun, vrem să luăm măsuri să menţinem securitatea, bunăstarea, dar ne intresează să şi păstrăm valorile europene şi să le promovăm în afara Uniunii Europene”, a spus Angela Merkel, la sosirea la summitul de la Sibiu.