News

Premierul Orban i-a reproșat lui Marcel Ciolacu faptul că nu au purtat mască la ședința de plen

18.05.2020 | 18:50
Premierul Orban ia reprosat lui Marcel Ciolacu faptul ca nu au purtat masca la sedinta de plen
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban i-a reproșat președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, faptul că nu a purtat mască de protecție în timp ce și-a rostit discursul la dezbaterea din plen.

Orban: ”Domnul lider al PSD, respectați regulile!”

Prezent în plenul Camerei la ”Ora primului-ministru”, Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit că liderul PSD, precum și alți lideri  ai opoziției, precum Victor Ponta, nu au  purtat masca de protecție.

ADVERTISEMENT

Domnule preşedinte Ciolacu, domnule lider al PSD, respectaţi regulile! Regula este ca în spaţii închise să purtăm mască. Cum aţi vrea ca românii să respecte regulile pe care le stabilim, în condiţiile în care lideri importanţi din Parlament nu respectă aceste reguli?”, a spus Ludovic Orban.

De altfel, Marcel Ciolacu s-a adresat direct premierului la începutul intervenției sale pe tema măștii de protecție. ”Pot să vorbesc fără mască? Sau dacă strănut  îl chemați pe domnul Marcel Vela să vină să mă amendeze?”, a spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Marcel Ciolacu, nici  liderul Pro România, Victor Ponta nu a avut mască de protecție în timpul discursului  susținut în plenul Camerei.

Potrivit legii care reglementează  starea de alertă care a intrat în vigoare astăzi, purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise.

ADVERTISEMENT

Un alt punct la care premierul a ținut să riposteze acuzațiilor opoziției a fost acela legat de faptul că Guvernul a permis plecare unor muncitori sezonieri în străinătate.

Voi da o singură replică, nu înţelegeţi nimic din UE. Uniunea Europeană înseamnă liberatatea de circulaţie. Nu vă e ruşine să vorbiţi de românii care plească la muncă ca şi muncitori sezonieri după ce aţi alungat oamenii din țară în timpul guvernărilor voastre? Mi-e greu să trec peste o asemenea obrăznicie”, a spus  Orban în intervenția sa de la finalul dezbaterii.

ADVERTISEMENT

Primul-ministru Ludovic Orban a afirmat, la ”Ora primului-ministru”, că Guvernul pregătește un program de relansare economică prin care să fie redusă dependența de importuri în anumite sectoare, iar exporturile să fie constituite din mărfuri cu valoare adăugate mare.

ADVERTISEMENT