News

Premierul, pregătit să-l demită pe directorul Poștei. Marcel Ciolacu: ”Dacă pensiile nu ajung la destinație din cauza grevei”

Marcel Ciolacu este pregătit să-l demită pe directorul Poștei Române din cauza grevei. Premierul vrea o soluționare rapidă a conflictului de muncă
02.04.2024 | 14:20
Premierul pregatit sal demita pe directorul Postei Marcel Ciolacu Daca pensiile nu ajung la destinatie din cauza grevei
Marcel Ciolacu vrea o rezolvare rapidă a grevei de la Poștă Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a declarat că a avut o discuție cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării și cu directorul Poștei Române, cărora le-a transmis să rezolve cât mai rapid problema.

Premierul, pregătit să-l demită pe directorul Poștei

Greviștii cer creșterea cu 400 lei net a salariilor angajaților și creșterea sporului de loialitate, acordat în tranșe, angajaților ce au peste un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română.

ADVERTISEMENT

”Am avut o discuție cu domnul ministru și aseară, am avut o discuție și cu directorul, eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid.

În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație, din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării şi Digitalizării, a anunțat la Digi24 că se lucrează ”pe niște scenarii cât se poate de realiste legate de creșterea salarială, care să fie una cât mai apropiată de ceea ce solicită sindicaliștii”. În câteva zile va fi gata și noua grilă de salarizare, a mai precizat ministrul.

Poșta Română: Nu vor fi întârzieri

Poșta Română a dat asigurări că pensiile vor fi livrate la termen și pensionarii nu vor avea de suferit în urma acestei greve.

ADVERTISEMENT

”Îi asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie!

Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul.

ADVERTISEMENT

Compania Națională Poșta Română precizează că majoritatea covârșitoare, peste 80% dintre salariați, își va îndeplini atribuțiile de serviciu cu profesionalism, ca și până acum!

La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajații Companiei”, se arată într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT