News

Premierul României garantează majorarea pensiilor în acest an. Anunțul lui Ludovic Orban

10.07.2020 | 23:49
Premierul Romaniei garanteaza majorarea pensiilor in acest an Anuntul lui Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban garantează creșterea pensiilor din 1 septembrie, însă nu poate să ofere un procent clar al creșterii punctului de pensie.

Ca și în trecut, Ludovic Orban preferă să evite subiectul atunci când e întrebat cu cât vor fi majorate pensiile.

ADVERTISEMENT

Premierul PNL a lăsat să se înțeleagă în trecut că nu există nicio șansă ca pensiile să crească cu 40%, așa cum prevede legea.

Pensiile vor fi majorate în acest an, însă Orban nu știe procentul

Acest lucru e imposibil din cauza crizei economice, lucru subliniat atât de Ludovic Orban cât și de Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor.

ADVERTISEMENT

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile.

Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a explicat Orban.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat răspicat că majorarea cu 40% a pensiilor ar fi o tragedie economică. „Este o abordare corectă, bazată pe o estimare clară a posibilităţii de menţinere a creşterii şi în următorii ani – ar fi o tragedie să faci măriri peste posibilităţile pe care le ai, după care să revii şi să ajungi la tăieri. Aşa ceva, după părerea mea, ar fi o tragedie şi nimeni nu-şi doreşte.

Prin urmare, Ministerul Finanţelor Publice, în foarte scurtă vreme, ne va indica poza corectă a încasărilor la buget în acest moment”, a explicat Alexandru.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu i-a acuzat de nenumărate ori pe cei din PSD că ar fi teroriști economici, în condițiile în care știu că nu există bani pentru majorat pensii 40%, însă insistă pentru acest lucru doar pentru a câștiga capital electoral.

ADVERTISEMENT