News

Premierul Spaniei a găsit soluția pentru a ”economisi” energie: ”Renunțați la cravată”

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, le-a cerut miniștrilor săi să renunțe la cravată, pentru a economisi energie. Gestul inedit i-ar face pe oameni să nu mai dea drumul la aer condiționat.
29.07.2022 | 21:26
Premierul Spaniei a gasit solutia pentru a economisi energie Renuntati la cravata
Pedro Sanchez le cere miniștrilor săi să nu mai poarte cravată. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Renunțați la cravată” a devenit noua deviză a lui Sanchez, care vrea să schimbe moda în Spania pentru a economisi energie.

Pedro Sanchez recomandă tuturor să nu mai poarte cravată

Conform Digi 24, Sanchez s-a prezentat la o conferință de presă fără cravată și a vrut să fie exemplu pentru toți politicienii, afaceriștii sau oamenii care de obicei poartă cravată la lucru.

ADVERTISEMENT

”Aș vrea să vedeți că nu port cravată. Asta înseamnă că toți putem economisi energie. Așa că le-am cerut tuturor miniștrilor și factorilor de decizie publică să urmeze exemplul”, a transmis premierul.

Și aș dori, de asemenea, să rog sectorul privat ca, dacă nu au făcut-o încă, atunci când nu este nevoie, să nu poarte nici acolo cravată, pentru că, în acest fel, vom contribui cu toții la economiile de energie care sunt atât de necesare în țara noastră”, a completat Sanchez.

ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană a convenit asupra unui plan menit să reducă consumul de gaze cu 15% până în martie, astfel că Spania încearcă să găsească soluții pentru a pune în aplicare acest plan. Uniunea vrea să economisească 45 de miliarde de metri cubi de gaz pentru a asigura ”o iarnă sigură”.

Temerile că Rusia va opri gazul la iarnă sunt tot mai mari în rândul comunității europene, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care UE nu obligă pe nimeni să reducă consumul de gaz sau electricitate, la fel cum nimeni nu e obligat de autorități să consume mai puțină apă, totul se rezumă la bunul simț al oamenilor și la alegerea pe care aceștia o fac.

Teoria lui Sanchez, cu cravata, pornește de la premiza că un bărbat fără cravată va fi mai ”aerisit” și nu va abuza de aerul condiționat din birou. De altfel, autoritățile din întreaga Europă, chiar și România, încearcă să responsabilizeze oamenii cu sfaturi precum ”stingeți lumina” sau ”faceți dușuri reci”.

ADVERTISEMENT

Sfaturile aduc aminte de epoca Nicolae Ceaușescu, când fostul dictator le transmitea oamenilor ”să mai pună o haină” pe ei, în iernile răcoroase fără căldură. În șase luni, sfatul lui Ceaușescu ar putea deveni realitate și în Uniunea Europeană, la distanță de peste 30 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: