News

Premierul Spaniei a propus a cincea prelungire a stării de urgenţă! Oamenii au ieşit pe străzi în semn de protest

16.05.2020 | 18:10
Premierul Spaniei a propus a cincea prelungire a starii de urgenta Oamenii au iesit pe strazi in semn de protest
ADVERTISEMENT

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat sâmbătă că va cere Parlamentului a cincea prelungire a stării de urgenţă, pentru o perioadă de o lună. Ar urma să fie ultima prelungire privind starea de urgenţă în Spania. 

Premierul Spaniei a propus a cincea prelungire a stării de urgenţă!

Şeful Executivului de la Madrid a declarat: „Guvernul va cere o nouă prelungire a stării de urgenţă care va fi ultima şi se va încheia odată cu etapele de relaxare a măsurilor. Astfel, în loc de 15 zile, vom solicita să fie de aproximativ o lună.

ADVERTISEMENT

În această stare de urgenţă, singura autoritate delegată va fi ministrul Sănătăţii, Salvador Illa”, a declarat Pedro Sanchez.

Prim-ministrul a motivat cererea de prelungire a stării de urgenţă spunând că: starea de urgenţă a funcţionat în toate comunităţile autonome. Drumul pe care îl urmăm de la începutul epidemiei este unicul posibil”, a subliniat el.

ADVERTISEMENT

Proteste în mai multe zone ale ţării privind restricţiile!

Însă, nu toată lumea este de acord cu propunerile făcute de premierul spaniol. Principalul partid de opoziţie, PP, a anunţat că se va opune unei noi prelungiri a stării de urgenţă potrivit postului TVE.

În ultimele zile au avut loc mai multe manifestaţii anti-guvernamentale, cele mai recente fiind înregistrate sâmbătă, în Sevilla. Şeful Guvernului a spus că indiferent de motivul lor: “important este să fie menţinută distanţa socială”.

ADVERTISEMENT

Până sâmbătă, totalul cazurilor de coronavirus depistate în Spania a trecut de 230.000, însă aproape 150.000 din total au fost declarate vindecate. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 102 decese, iar bilanţul a ajuns la 27.563 de victime.

Statele Unite, cele mai afectate de pandemia de coronavirus!

Spania este pe locul patru în lume la numărul de infecţii de COVID-19, fiind devansată în acest clasament nedorit de Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Rusia şi Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus cu 1.445.867 de cazuri confirmate. De asemenea, în SUA s-au înregistrat 87.643 de decese.

ADVERTISEMENT
Tags: