Premierul Turciei, anunţ cumplit despre cei care îl ajută pe Bashar al Assad

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
04/02/2016, 18:00
Premierul Turciei, anunţ cumplit despre cei care îl ajută pe Bashar al Assad

Complicii preşedintelui sirian Bashar al-Assad sunt şi ei vinovaţi de “crime de război”, a declarat joi premierul turc Ahmet Davutoglu, la Londra, unde participă la conferinţa donatorilor pentru civilii sirieni, relatează AFP şi Reuters.

‘Cauza principală a acestei probleme o reprezintă crimele de război comise de regimul sirian şi crimele de război comise de Daesh (SI)’, a afirmat Davutoglu pentru presă, în marja conferinţei pentru strângere de fonduri destinate Siriei. ‘Cei care ajută regimul Assad sunt vinovaţi de aceleaşi crime de război. Spun tocmai astăzi acest lucru deoarece Alep se află sub atacul avioanelor ruseşti’, a declarat şeful guvernului turc, precizând că Rusia ‘bombardează şcoli, spitale şi nu poziţii ale Daesh’.

‘Acestea sunt crime de război, epurare etnică’, a insistat Ahmet Davutoglu. El a afirmat totodată că zeci de mii de sirieni se îndreaptă spre graniţa cu Turcia din oraşul sirian Alep din cauza intensificării bombardamentelor. ‘Zece mii de noi refugiaţi aşteaptă în faţa porţii Kilis din cauza bombardamentelor aeriene şi a atacurilor asupra Alep’, a afirmat el, referindu-se la o provincie din sudul Turciei la graniţă cu Siria. ‘60.000 până la 70.000 de persoane din taberele din nordul Alep se îndreaptă către Turcia. Mintea mea nu este acum în Londra ci la frontiera noastră — cum să relocăm toate aceste noi persoane venite din Siria?’, a adăugat el.

‘Trei sute de mii de oameni care trăiesc în Alep sunt gata să se îndrepte spre Turcia”, a mai spus Davutoglu. El a cerut totodată Statelor Unite să adopte o poziţie mai fermă împotriva Rusiei cu privire la intervenţia sa în Siria, afirmând că după fiecare discuţie între Washington şi Moscova, Rusia a lansat şi mai multe atacuri.

Sursă:www.realitatea.net

Închide ×