News

Premierul Ucrainei îi cere României să declare Rusia stat sponsor al terorismului. “Am fi recunoscători României dacă ar face asta”

Nicolae Ciucă s-a întâlnit la graniţă cu premierul Ucrainei. Şmigal îi cere României să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului
10.11.2022 | 14:20
Premierul Ucrainei ii cere Romaniei sa declare Rusia stat sponsor al terorismului Am fi recunoscatori Romaniei daca ar face asta
Nicolae Ciucă s-a întâlnit la graniţă cu premierul Ucrainei
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă şi omologul ucrainean, Denis Şmigal au participat joi la deschiderea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal Vicovu de Sus – Krasnoilsk. Cu această ocazie, şeful Executivului de la Kiev a spus că Ucraina ar fi recunoscătoare României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului.

Şapte noi puncte de trecere a frontierei între România şi Ucraina

Denis Şmigal a declarat în conferinţa comună susţinută alături de premierul român că deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei reprezintă o prioritate pentru guvernul Ucrainei şi a anunţat că guvernul de la Kiev are în plan deschiderea a şapte noi puncte de trecere a frontierei cu România.

ADVERTISEMENT

Progresul cel mai mare l-am atins la frontiera română“, a spus premierul Ucrainei, subliniind importanţa proiectului Vicovu de Sus – Krasnoilisk, “primul punct de trecere a frontierei care a fost construit de la zero“.

În acelaşi timp, Denis Şmigal s-a arătat recunoscător României pentru sprijinul acordat şi a faptului că susţine ideea formării unui tribunal internaţional, dar a exprimat o solicitare în plus guvernului de la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Am fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului“, a spus premierul ucrainean, adresându-i-se lui Nicolae Ciucă.

La rândul său, premierul român a subliniat că pe teritoriul ţării noastre şi-au găsit refugiul 2,7 milioane de ucraineni şi a menţionat că va discuta cu omologul său de la Kiev despre drepturile minorităţilor din ambele ţări.

ADVERTISEMENT

Ciucă intenţionează să scoată în evidenţă rolul pe care comunitatea românească îl joacă în contextul acţiunilor de apărare a Ucrainei.

Cetăţenii români au demonstrat că sunt loiali şi fideli statului ucrainean şi sunt convins că acest lcuru îl apreciază şi l-au apreciat, aşa cum am constatat şi la întâlnirile avute la Kiev cu preşedintele Zelenski şi cu premierul.

ADVERTISEMENT

Este cât se poate de onest să discutăm despre drepturile comunităţilor, atât cea românească din Ucraina cât şi cea ucraineană din România“, a spus Nicolae Ciucă, la întâlnirea de joi.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat...
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat că are 33 de copii şi o va împărţi în 33 de părţi egale!
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a...
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a fotbalului ANALIZĂ
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
Speak și Ștefania vor apărea pe Netflix cu show-ul „Aventura, strigați: Ura!”
Speak și Ștefania vor apărea pe Netflix cu show-ul „Aventura, strigați: Ura!”
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Povestea tragică a unuia dintre cei mai mari actori ai României! A murit...
Povestea tragică a unuia dintre cei mai mari actori ai României! A murit pe scenă, chiar sub ochii soției. Ultimele lui cuvinte sunt tulburătoare
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!