Hotnews

Premierul Ungariei, Viktor Orban: “Imigranţii trebuie opriţi cu armata!”

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să folosească forţa militară împotriva imigraţiei pentru că nu are nevoie de noi migranţi. Liderii europeni s-au...
Autor: Ionuţ Cataramă | 24.04.2015 | 20:54
Premierul Ungariei, Viktor Orban:

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să folosească forţa militară împotriva imigraţiei pentru că nu are nevoie de noi migranţi. Liderii europeni s-au întâlnit joi, la Bruxelles, în cadrul unui summit convocat pentru a găsi soluţii la criza migranţilor care mor încercând să traverseze Mediterana.

“Graniţele Europei trebuie protejate. Nu putem fi o bucată de brânză plină cu găuri prin care imigranţii să intre şi să iasă. Avem nevoie de măsuri serioase ale poliţiei şi ale armatei. Trebuie să luăm măsuri pentru ca ei (migranţii) să rămână acasă”, a declarat Orban într-un interviu acordat radioului public şi citat de Wall Street Journal.

Preşedinţii şi premierii statelor membre UE au decis triplarea fondurilor alocate programelor de patrulare a Mării Mediterane, unde se crede că aproape 1000 de oameni au murit de la începutul anului.

Viktor Orban a punctat că, în opinia lui, Europa “nu are nevoie” de imigranţi. “Dar alte state UE spun că are”, a arătat el.

Subiectului imigranţilor a urcat în topul priorităţilor guvernului de la Budapesta şi din cauza afluxului de kosovari care caută azil în Ungaria.

Imigranţii ilegali nu sunt “o problemă majoră” atâta timp cât sunt în tranziţie, “dar nu ar trebui să presupunem că germanii şi austriecii vor permite la nesfârşit ca aceşti imigranţi să le treacă liber graniţele, luându-le slujbele indigenilor care deja se luptă cu şomajul, exploatând sistemul de asistenţă socială şi subminând siguranţa publică, din moment ce nu sunt controlaţi”, a mai declarat Viktor Orban.

Orban a afirmat că Austria şi Germania deja lucrează la legislaţii care să limiteze accesul imigranţilor pe teritoriile lor.

“Dacă vom primi oportunitatea asta, ne vom ocupa noi înşine de problema imigraţiei”, a spus Viktor Orban.

Sursă: www.dcnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!