Sport

Premii consistente la Transylvania Open. Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în semifinale

Simona Halep și Emma Răducanu pot câștiga o sumă importantă la turneul Transylvania Open de la Cluj.
29.10.2021 | 19:51
Premii consistente la Transylvania Open Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in semifinale
Premii consistente la Transylvania Open. Câți bani câștigă Simona Halep și Emma Răducanu la turneul de la Cluj
ADVERTISEMENT
29-10-2021
16:48

Simona Halep, bonus consistent pentru calificarea în semifinalele WTA Transylvania Open

Simona Halep se apropie de finala WTA Transylvania Open. Locul 18 WTA a învins-o în două seturi pe Jaqueline Cristian, scor 6-1, 6-1. și va juca în penultimul act cu câștigătoarea meciului Răducanu – Kostyuk. Pentru această performanță, jucătoarea a obținut un cec în valoare de 10100 de dolari și un bonus de 110 de puncte WTA.

28-10-2021
14:31

Încă un bonus financiar pentru Emma Răducanu și Simona Halep, după calificarea în sferturi

Emma Răducanu a trecut în două seturi de Ana Bogdan, scor 6-3, 6-4, și a obținut calificarea în sferturile WTA Transylvania Open. În urma acestui rezultat, britanica are asigurați 5800 de dolari, dar și 60 de puncte WTA. În cazul în care va ajunge în semifinale, Emma va încasa aproape dublu, 10100 de dolari și 110 puncte WTA.

Cu aceleași bonusuri s-a ales și Simona Halep. A 18-a jucătoare a lumii a acces în sferturi după ce a trecut în două seturi de rusoaica Varvara Gracheva. Dacă își vor câștiga meciurile din următorul tur, Halep și Răducanu se vor duela în semifinalele competiției de la Cluj.

27-10-2021
14:53

Sumele de bani încasate de Halep și Răducanu, pentru calificarea în turul 2

Simona Halep și Emma Răducanu nu au obținut doar calificarea în turul al doilea la Transylvania Open. Cele două românce își conturează și veniturile. Pentru că au trecut de Gabriela Ruse, respectiv Polona Hercog, Simona și Emma au băgat în buzunare 3675 de dolari, dar s-au ales și cu 30 de puncte WTA. Dacă vor ajunge în sferturi, bonusul celor două va crește la 5800 de dolari și 60 de puncte WTA.

Turneul Transylvania Open de la Cluj se va desfășura în perioada 25-31 octombrie și va avea pe tabloul principal trei foste câștigătoare de Grand Slam: Simona Halep, Emma Răducanu și Garbine Muguruza.

Emma Răducanu și Simona Halep au ajuns deja la Cluj-Napoca, unde calificările au debutat încă de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Premii considerabile la turneul Transylvania Open de la Cluj

Organizatorii turneului Transylvania Open au făcut publice premiile pentru turneul de la Cluj. Competiția este al doilea turneu WTA 250 organizat la Cluj-Napoca în acest an pandemic.

România are nu mai puțin de opt jucătoare pe tabloul principal așa că au șanse mari să pună mâna pe o mare parte din premiile acordate, însă patru dintre ele se vor duela doar din primul tur.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este principala favorită a turneului de la Cluj. Câștigătoarea de la US Open, Emma Răducanu, nu este între primele favorite.

Favorita numărului doi este în mod surprinzător estona Anett Kontaveit, locul 14 în clasamentul mondial, după ce tocmai a câștigat turneul WTA de la Moscova. Jucătoarea de 25 de ani își dorește să câștige trofeul la Cluj pentru a prinde ultimul loc la Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu are șansa a treia la câștigarea turneului și va întâlni în primul tur la Transylvania Open pe slovena Polona Hercog, numărul 123 mondial.

Cum arată tabloul principal la Transylvania Open
Cum arată tabloul principal la Transylvania Open.

Câți bani câștigă Simona Halep și Emma Răducanu la Cluj

În cazul în care Simona Halep sau Emma Răducanu vor reuși să câștige trofeul mult visat la Cluj vor primi 29,200 de dolari și 280 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Premiile de la Transylvania Open pentru fiecare tur parcurs

  • Tur 1: $2675, 1 punct WTA
  • Tur 2: $3675, 30 de puncte WTA
  • Sferturi: $5800, 60 de puncte WTA
  • Semifinale: $10,100, 110 puncte WTA
  • Finalistă: $16,398, 180 de puncte WTA
  • Campioană: $29,200, 280 de puncte WTA

Pentru Simona Halep turneul WTA de la Cluj are însă o importanță mult mai mare decât premiile puse în joc. În cazul în care va reuși să câștige Transylvania Open, Simona Halep ar putea urca nu mai puțin de patru locuri în clasamentul mondial, de pe locul 18 până pe poziția a 14-a, unde în acest moment se află Anett Kontaveit, cu condiția ca estona să nu treacă de optimi la Cluj.

 

ADVERTISEMENT