Fotbal international

Premii de 20 de miliarde de euro de la startul Champions League! Cum arată Top 10 all-time

16.02.2021 | 09:52
Premii de 20 de miliarde de euro de la startul Champions League Cum arata Top 10 alltime
UEFA a acordat premii de 20 de miliarde de euro pentru 145 de echipe participante în Champions League de la startul primei ediții, în sezonul 1992-1993. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

UEFA a acordat premii de 20 de miliarde de euro pentru 145 de echipe participante în Champions League de la startul primei ediții, în sezonul 1992-1993.

Cea mai importantă competiție la nivel de cluburi se reia începând de marți cu meciurile din prioma manșă a optimilor de finală.

ADVERTISEMENT

O serie de întâlniri din această fază nu vor putea avea loc pe terenurile echipelor gazdă, din cauza interdicțiilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus. Unul dintre acestea, Atletico Madrid – Chelsea Londra, fiind mutat pe Arena Națională din București.

Champions League, premii de 20 de miliarde de euro pentru cluburi

Înainte de startul fazelor eliminatorii din Champions League, presa internațională a făcut un calcul al banilor pe care UEFA i-a acordat celor 145 de formații implicate de-alungul timpului în această competiție și a reieși că premiile s-au ridicat la fabuloasa sumă de 20 de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Clubul care a adunat cei mai mulți bani din principala competiție europeană intercluburi este chiar ultima câștigătoare a Champions League, Bayern Munchen. Bavarezilor le-au intrat în conturi impresionanta sumă de 988,3 milioane de euro.

Podiumul este completat e cele două mari forțe ale Spaniei, Real Madrid (982,6 milioane de euro) și FC Barcelona (940,1 milioane de euro), iar pe următoarele poziții se află Juventus Torino (893,5 milioane de euro) și Manchester United (744,9 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Ierarhia celor care s-au îmbogățit de pe urma Champions League este continuată de Chelsea Londra (705,8 milioane de euro), PSG (628,8 milioane de euro), Arsenal Londra (549,5 milioane de euro), Manchester City (544,2 milioane de euro) și FC Liverpool (523,9 milioane de euro).

Surprinde absența din acest top al celor de la AC Milan, de trei ori câștigători ai trofeului de la înființarea noului fotmat care a luat locul Cupei Campionilor Europeni, însă italienii au absentat la ultimele ediții al competiției atunci când și premiile au crescut semnificativ.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală ale Champions League, unele cluburi nu se vor putea bucura de avantajul terenului propriu, dar UEFA nu a decis ca regula golurilor marcate în deplasare să nu mai fie validă. Contestată de unele voci, păstrarea regulii este argumentată de faptul că echipele considerate vizitatoare nu poartă vina pentru mutarea locației partidelor.

ADVERTISEMENT