News

Premii de 5.000 de lei oferite de Politehnica București. Cum pot câștiga studenții acești bani

Competiția se adresează celor care au idei de afaceri. Înscrierile se fac până la data de 12 octombrie, potrivit organizatorilor.
26.09.2023 | 19:03
Premii de 5000 de lei oferite de Politehnica Bucuresti Cum pot castiga studentii acesti bani
Premii de 5.000 de lei oferite de Politehica București. Foto: Facebook Universitatea POLITEHNICA din București
ADVERTISEMENT

Premii de 5.000 de lei oferite de Politehica București studenților, dar și elevilor din România. Concursul este organizat de Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, prin Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor şi Centrul de Antreprenoriat UPBizz, în cadrul evenimentului Start Your StartUP.

Premii de 5.000 de lei oferite de Politehnica București

Competiția se adresează elevilor și studenților care au idei de afaceri și care și-ar dori să devină antreprenori. Potrivit organizatorilor, aceștia se pot înscrie pânâ la data de 12 octombrie, fie individual, fie într-un grup format din cel mult trei persoane.

ADVERTISEMENT

„Dacă ești elev sau student și îți dorești să devii antreprenor, intră pe startup.upb.ro. Citește regulamentul și descarcă formularul de prezentare a ideii tale de afacere. Ai timp până pe 12 octombrie să te înscrii cu formularul completat. Fie individual, fie într-o echipă formată din maximum 3 membri”, informează organizatorii.

Ei trebuie să prezinte o idee de afacere în fața unui juriu și a unui public, în perioada 26-27 octombrie. În prima zi sunt așteptați studenții, iar pe 27 octombrie se va desfășura concursul pentru secțiunea elevi. Prezentarea va fi live fi va dura cel mult cinci minute.

ADVERTISEMENT

„Susținerea ideii de afacere se va realiza în cadrul evenimentului Start Your StartUP (26-27 octombrie) și va consta într-o prezentare live (de tipul elevator pitch) de maximum 5 minute, în fața juriului și a audienței”, adaugă aceștia.

Până la data de 20 octombrie vor fi anuntați finaliștii, care vor primi recomandări și asistență din partea unui mentor. Fiecare secțiune va avea un câștigător. „Se va acorda câte un premiu în valoare de 5.000 de lei pentru câștigătorul/echipa câștigătoare din cadrul fiecărei secțiuni”, transmite Universitatea Politehnica.

ADVERTISEMENT

Noi beneficii pentru studenții din România

Amintim că în luna iulie, Ministerul Educației anunța că studenții din România vor avea noi beneficii. Este vorba de reduceri de 90 la sută privind mijlocul de transport în comun, atât cu trenul metroul și tramvaiul.

Totodată, vârsta până la care se acordă aceste benficii a fost majorată până la 30 de ani. „Costul transportului în comun local şi intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, şi naval va fi redus cu 90%.

ADVERTISEMENT

Aşadar, fie că folosesc tramvaiul, metroul sau chiar trenul ca să ajungă la facultate, studenţii cu vârsta până în 30 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în universităţile acreditate, vor putea călători plătind mai puţin”, a anunțat M inisterul Educației, la vremea respectivă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: