Sporturi

Premii colosale la turneul de Grand Slam de la Wimbledon! Cu cât a crescut suma pentru cei eliminați în primul tur

13.06.2019 | 18:22
Premii colosale la turneul de Grand Slam de la Wimbledon Cu cat a crescut suma pentru cei eliminati in primul tur
ADVERTISEMENT

Premii colosale la turneul de Grand Slam de la Wimbledon din acest an! Aşa cum au procedat organizatorii celui de-al doilea Grand Slam al anului, la Roland Garros, crescând valoarea totală a câştigurilor au procedat şi omologii lor de pe iarba londoneză. Şi, la fel ca la Roland Garros, o atenţie sporită a fost acordată celor care vor părăsi competiţia încă după primul tur.

Premii mărite la Wimbledon. Care sunt marii beneficiari

Pentru aceştia este cea mai mare creştere, de 15 la sută faţă de sezonul precedent. Concret, valoarea premiilor din acest an pentru jucătorii care pleacă acasă după primul tur este acum de 50,5 mii euro. îm timp ce la Roland Garros, în acest an, eliminaţii după primul meci al turneului au primit în total 46.000 de euro, şi ei tot cu 15 la sută mai mult decât anul precedent.

ADVERTISEMENT

Valoarea câştigurilor de la Wimbledon pentru următoarele faze scade apooi ca procent de la un tur la altul, astfel că învingătorul turneului, atât la masculin, cât şi la feminin, va primi cu doar 4,5 la sută faţă de anul trecut. Pentru eliminarea după două tururi fondul de premiere este de 80,8 mii euro, pentru turul trei de 124,6 mii euro, pentru optimi 197,5 mii euro, sferturi 330.000 euro, semifinale 660.000.

Premii la Wimbledon 2019- Iată graficul premiilor din acest an în lire sterline

Simona Halep este abia a opta favorită

Finalistul se va alege cu un cec în valoare de 1,3 milioane euro, iar învingătorul se alege cu frumoasa sumă de 2,6 milioane. Per total, valoarea sumei pusă în joc de organizatorii de la Wimbledon în acest an se ridcă la 42,65 milioane euro, ceea ce înseamnă un raport identic între regalul pe iarbă londonez şi cel de pe zgura pariziană.

ADVERTISEMENT

Wimbledon nu este turneul de Grand Slam unde Simona Halep să se simtă în  largul ei. Anul trecut a ieşit încă din turul trei, iar faptul că nu a avut rezultate notabile pe iarbă o plasează, coroborat cu căderea în clasament după Roland Garros o plasează abia în poziţia a opta la favorite, înaintea ei aflându-se liderul mondial, Naomi Osaka, urmată de Ashleigh Barty, învingătoarea surpriză de la Roland Garros, Karolina Plsikova, Kiki Bertens, Petra Kvitova, Angelique Kerber şi Elina Svitolina, ultima ieşită din idila Cu Gael Monfils putându-se concentra din nou pe tenis.