Sport

Premii record la Wimbledon 2024! Suma fabuloasă pe care o pun în joc organizatorii

Organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon au anunțat premii record pentru ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 1-14 iulie.
14.06.2024 | 10:42
Premii record la Wimbledon 2024 Suma fabuloasa pe care o pun in joc organizatorii
Organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon au anunțat premii record pentru ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 1-14 iulie. Sursă foto: wimbledon.com
ADVERTISEMENT

Cea mai importantă competiție de iarbă va avea loc ca de obicei la All England  Lawn Tennis Club și va fi transmisă în România de postul Eurosport și de platforma de streaming Max.

Record în privința premiilor de la Wimbledon 2024

Cu 2 săptămâni înainte de startul Wimbledon 2024, organizatorii au anunțat premii record de 50 de milioane de lire sterline (aproximativ 60 de milioane de euro). Este vorba de o creştere cu 11,9% față de turneul de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Premiile totale sunt cu 5,3 milioane de lire sterline mai mari decât în 2023 și s-au dublat față de anul 2014, când fondul total pus la bătaie era de 25 de milioane de lire sterline.

Campionii de simplu de la ediția din acest an vor fi recompensați cu 2,7 milioane de lire sterline fiecare. Câștigătorii din 2023, Carlos Alcaraz şi Marketa Vondrousovan, au primit atunci câte 2,35 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care vor pierde în primul tur la simplu vor primi câte 60.000 de lire sterline, ceea ce reprezintă o creştere de 5.000 de lire sterline. Va exista o creștere de 14,9% și pentru premiile din calificări.

Există, de asemenea, o creştere de 35% a premiilor pentru probele în scaun cu rotile, fondul total crescând la un milion de lire sterline, deşi acest lucru reflectă parţial o creştere a dimensiunii tabloului.

ADVERTISEMENT

Halep poate participa doar cu wild card

Președintele All England Club, Debbie Jevans, a mărturisit că este mulțumită de această creștere importantă a premiilor și consideră că este benefic ca o parte din câștiguri să se întoarcă în lumea tenisului.

”Ceea ce este important la acest Grand Slam este că dăm înapoi. Profiturile noastre se întorc în tenis și dăm mulți bani jucătorilor. Va exista întotdeauna un dialog cu jucătorii, sunt încrezătoare că banii pe care îi dăm sunt importanți și potriviți”, a declarat Jevans, pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Simona Halep așteaptă decizia de săptămâna viitoare a organizatorilor pentru a vedea dacă primește un wild card la Wimbledon 2024. Fostul lider mondial a câștigat turneul de iarbă în 2019.

ADVERTISEMENT
Tags: