Authors

Video. Premiile Oscar 2018! Printre nominalizări se regăsesc filme care au la bază cărţi celebre!

Multe dintre peliculele nominalizate anul acesta au la bază cărţi.
05.03.2018 | 02:03
Video Premiile Oscar 2018 Printre nominalizari se regasesc filme care au la baza carti celebre
ADVERTISEMENT

Premiile Oscar 2018. Cartea bate filmul? Unele dintre cele mai bune filme nominalizate anul acesta la Premiile Oscar au la bază cărţi. Unele mai cunoscute ca altele. Deşi unghiul de abordare pare a fi acelaşi, ar trebui să citeşti cărţile şi să vezi filmele, ca să-ţi poţi da seama care dintre ele sunt mai bune şi să afli din proprie experienţă dacă într-adevăr cartea bate filmul!

Call Me by Your Name

Premiile Oscar 2018. Filmul de Oscar 2018 nominalizat la categoria cea mai bună ecranizare are la baza romanul omonim publicat în 2007. Deşi cartea a fost publicată de mai bine de un deceniu, abia după ce filmul şi-a făcut apariţia în cinematografe a început să se bucure de faimă. „Call Me by Your Name” este nominalizat la mai multe categorii, dintre care cel mai bun actor, cel mai bun film sau cel mai bun scenariu adaptat.

ADVERTISEMENT

Cartea, scrisă de Andre Aciman, şi, implicit, filmul, în regia lui Luca Guadagnino, au la bază iubirea dintre două persoane de acelaşi sex. Este un film romantic, care prezintă povestea unui tânăr de 17 ani, Elio, şi asistentul tatălui său, Oliver. Este o poveste interzisă de dragoste, dar care poate continua şi după 20 de ani.

Cartea „Call Me by Your Name” a fost desemnată printre cele mai bune scrieri ale anului de publicaţii de renume, ca New York Times sau Washington Post.

ADVERTISEMENT

The Disaster Artist

Premiile Oscar 2018. Un alt film de Oscar, „The Disaster Artist” a primit câteva nominalizări la categorii importante. Şi acestă ecranizare are la bază un roman omonim. Majoritatea cinefililor se aşteaptă să fie câştigător la categoria cel mai bun scenariu adaptat.

Trebuie să ştii că actorul principal, dar şi regizorul filmului James Franco, putea fi nominalizat la categoria cel mai bun actor. Asta dacă nu se confrunta cu câteva acuzaţii de hărţuire sexuală. Din păcate, reputaţia lui a pus filmul într-o lumină proastă şi rămâne de văzut cât va costa asta ecranizarea.

ADVERTISEMENT

În orice caz, cartea „The Disaster Artist”, scrisă de Greg Sestero şi Tom Bissel, a fost sursa de inspiraţie a scenariştilor şi urmăreşte viaţa şi cariera artistul „dezastru” Tommy Wiseau. Cartea, apărută în 2013, şi filmul nominalizat la Oscar 2018 detaliază evoluţia şi producţiile de la Hollywoog, propriile lupte interioare ale personajelor, dar şi relaţia dintre ele.

Beauty and the Beast

Premiile Oscar 2018. Nimic neaşteptat. Cu toţii ştim că la baza filmului „Beauty and the Beast” are la bază basmul copilăriei cu acelaşi nume. Cartea datează din 1740, scrisă de autoarea franceză Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve.

ADVERTISEMENT

Chiar şi aşa, de-a lungul secolelor, cartea a suferit transformări, fiind preluată şi adaptată de mai mulţi scriitori. În orice caz, filmul care îi are în rolurile principale pe Emma Watson şi Dan Stevens a spart multe recorduri de box office, cu încasări în rândul miliardelor. Fanii „Beauty and the Beast” se aşteaptă să câştige măcar la o categorie din cele două la care este nominalizat: cele mai bune costume şi cea mai bună scenografie.

Blade Runner

Premiile Oscar 2018. Filmul „Blade Runner” a cucerit oamenii, fiind nominalizat la nu mai puţin de cinci categorii Oscar 2018. Şi această ecranizare are la bază un roman, poate nu la fel de cunoscut ca filmul, însă ea este cea care a dat startul. Romanul SF care stă la baza filmului „The Androids Dream of Electric Sheep”, lansat în 1968, este scris de Philip K. Dick.

Romanul creionează un cadru post-apocaliptic, unde viaţa de pe Pământ a fost afectată grav de războiul nuclear. Ryan Gosling, Ana de Armas şi Harrison Fort au făcut o treabă excelentă, drept dovadă că filmul este printre preferatele publicului.

Pe data de 4 martie, Gala Premiilor Oscar va numi câştigătorii celei de-a 90-a ediţie. Încă mai ai timp să vezi filmele şi să ai o părere subiectivă despre câştigătorii care vor fi anunţaţi.

ADVERTISEMENT