Life

Premiile Oscar 2021. Cum va fi organizată ceremonia din 25 aprilie. Măștile, rol important

18.04.2021 | 23:00
Premiile Oscar 2021 Cum va fi organizata ceremonia din 25 aprilie Mastile rol important
ADVERTISEMENT

Premiile Oscar 2021. Gala din acest an, programată a avea loc pe 25 aprilie, va fi una specială, în contextul pandemic actual. Organizatorii spun că măștile de protecție ”vor juca un rol important” la eveniment.

Ceremonia va fi găzduită de Art Deco Union Station, cel mai mare terminal feroviar din vestul Statelor Unite ale Americii, în incinta căruia se construiește o scenă şi unde prezentatorii vor face mai mult decât să deschidă plicurile cu numele câștigătorilor.

ADVERTISEMENT

Americanii anunță că ceremonie din 2021 ”nu va semăna cu nimic ce a fost până acum”. Directorul evenimentului, Steven Soderbergh a mai spus că pandemia de COVID-19 ”A deschis o oportunitate de a încerca ceva ce nu s-a mai încercat până acum”.

Premiile Oscar 2021. Cum va fi organizată ceremonia din 25 aprilie. Măștile, rol important

În acest an, decernarea premiilor Oscar a fost amânată două luni din cauza pandemiei, iar ceremonia va avea loc după un sezon inedit, cu gale ca Globurile de Aur, Grammy şi BAFTA în format virtual.

ADVERTISEMENT

Evenimentul va avea loc la Dolby Theatre, locul tradiţional de desfăşurare, dar cu centrul la Union Station, gară din Los Angeles unde va fi amenajat un spaţiu special.

”Prima întrebare pe care ne-am pus-o a fost dacă putem face asta în siguranţă pentru toţi participanţii şi să fie ceva care să nu ne amintească de durerea şi distanţarea pe care atâtea milioane de oameni le-au trăit în ultimele 14 luni”, a spus Soderbergh, potrivit site-ului Deadline.com.

ADVERTISEMENT

Reguli sanitare stricte impuse pentru gala premiilor Oscar

Organizatorii anunță că în acest an va fi implementat un protocol strict privind testarea pentru COVID-19, iar în ce privește purtatul măștii la ceremonie, Steven Soderbergh a dat un răspuns extrem de clar: ”Măştile vor juca un rol foarte important în acest film, masca este punctul central al naraţiunii”.

În 2021, nominalizații care nu vor putea călători spre Los Angeles vor participa la eveniment prin legături prin satelit din întreaga lume, dar nu vor fi şi apariţii prin Zoom, au mai precizat organizatorii.

ADVERTISEMENT

Evenimentul din 25 aprilie va fi precedat de un pre-spectacol de 90 de minute, care va include interpretările a cinci piese muzicale concurente, înregistrate anterior pe acoperişul noului Muzeu al Academiei din Los Angeles şi în Islanda.

Covorul roşu de la premiile Oscar din acest an va fi ”mult redus” şi va fi inclus în avanpremiera show-ului, când vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria ”cel mai bun cântec original”.

Printre prezentatorii galei se numără Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry sau Bryan Cranston.

ADVERTISEMENT