News

Premiile Oscar amânate, din nou. Când se va desfășura evenimentul și ce schimbări aduce

16.06.2020 | 08:42
Premiile Oscar amanate din nou Cand se va desfasura evenimentul si ce schimbari aduce
ADVERTISEMENT

Gala decernării premiilor Oscar a fost amânată, din nou, din cauza situației incerte cu care se confruntă întreaga lume în momentul de față. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui declarații comune de președintele Academiei de film și directorul general.

Dacă inițial, cel mai important eveniment din lumea filmului fusese reprogramat pentru 28 februarie 2021, iată că organizatorii au devansat data pentru mai târziu. Concret, pentru prima dată în istorie premiile Oscar vor avea loc la o nouă dată, și anume 25 aprilie 2021.

ADVERTISEMENT

Timp de mai bine de un secol filmele au jucat un rol important în a ne mângâia, inspira și a ne distra în cele mai negre vremuri. Cu siguranță, asta au făcut și anul acesta”, au transmis președintele Academiei de Film, David Rubin și directorul general, Dawn Hudson.

Data premiilor Oscar 2021 a fost schimbată, din nou

„Speranța noastră în extinderea perioadei de eligibilitate și de decernare a premiilor noastre este să oferim flexibilitate producătorilor de filme care trebuie să-și finalizeze și să lanseze filmele, fără a fi penalizați pentru ceva care nu poate fi controlat de nimeni”, au completat cei doi.

ADVERTISEMENT

Gala cu numărul 93 a premiilor Oscar va suferi schimbări majore din cauza faptului că platourile de filmare și cinematografele au fost închise în ultimele luni. Așa se face că în lunile care au trecut nu au fost produse noi filme.

Una dintre modificările pe care le va suferi regulamentul acestei gale va fi legat de filmele care vor intra în cursa pentru marele premiu. Așadar, toate filmele care urmează să fie lansate până la 28 februarie 2021 vor intra la decernare, până acum luându-se în calcul doar cele produse până la finalul anului.

ADVERTISEMENT

O altă schimbare majoră are în vedere eligibilitatea pentru această gală. Dacă anterior filmele trebuiau să fie difuzate minim 7 zile în cinematografe, Academia nu va mai ține cont de această regulă, însă în momentul în care se vor redeschide cinematografele regula nu va mai fi aplicată.

Premiile Oscar au mai fost amânate o singură dată, în anul 1981, după tentativa de asasinat asupra președintelui american Ronald Reagan. Gala a fost reluată după numai o oră.

ADVERTISEMENT