Fotbal intern

Premoniţiile lui Ilie Balaci de pe vremea când U Craiova juca pe Extensiv. VIDEO. “Minunea Blondă” a murit anul trecut în ziua meciului cu FCSB

13.09.2019 | 18:09
Premonitiile lui Ilie Balaci de pe vremea cand U Craiova juca pe Extensiv VIDEO Minunea Blonda a murit anul trecut in ziua meciului cu FCSB
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – FCSB, derby-ul weekend-ului din Casa Pariurilor Liga 1, va fi un meci ca pe vremuri. Orgolii, pasiuni, ambiții și mulți mulți spectatori. Atât de mulți cât să-i îndeplinească dorința marelui Ilie Balaci, cel care, în urmă cu câțiva ani, le cerea jucătorilor să facă spectacol și fanilor să vină la stadion.

Ilie Balaci, premoniții pentru U Craiova: ”Faceți spectacol și oltenii vor umple stadionul”

În primii ani ai Craiovei pe prima scenă, stadionul “Ion Oblemenco” de azi era încă un vis pentru fani și jucători. Echipa orașului evolua în exil sau, dacă o făcea în Bănie, juca pe arena Extensiv, un stadion depășit de vremuri și cu un gazon nedemn pentru o echipă care dorește spectacol.

ADVERTISEMENT

Încă din acei ani, când Universitatea reclădea o echipă competitivă, “Minunea Blondă” era alături de club și mergea la toate meciurile jucate acasă. După un meci pe Extensiv, Ilie Balaci prevestea oarecum ceea ce avea să devină Universitatea azi, adică o echipă mai spectaculoasă și susținută de stadioane pline la Craiova. Cred că pentru Craiova, important în momentul de față e să facă spectacol. Să umple stadionul, dar nu ăsta (n.r. Extensiv), celălalt. Apoi vor veni și rezultatele. Asta e important: să faci spectacol și să readuci lumea la stadion. Dacă vei câștiga 1-0, 1-0 și nu vei juca nimic, nu va veni lumea la stadion”, spunea Ilie Balaci.

Ivan, Vătăjelu și Bancu, apreciați de “Minunea Blondă”

Și azi, la fel ca în perioada în care juca pe Extensiv, U Craiova îi are în lot pe Andrei Ivan, Bogdan Vătăjelu și Nicușor Bancu. Ilie Balaci avea cuvinte de laudă pentru cei trei oameni de bază ai Craiovei: Ivan, Vătăjelu și Bancu îmi plac pentru că au calitate. Să vedem cum vor continua”, spunea Balaci.

ADVERTISEMENT

Pe 21 octombrie 2018, Universitatea Craiova obținea prima victorie din istorie contra celor de la FCSB. Era un succes obținut într-o zi tristă pentru fotbalul oltean, venit la doar câteva ore după ce ”Minunea Blondă” s-a stins. Ilie Balaci a murit pe 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani, în urma unui accident cerebral. Legenda fotbalului românesc a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova, acolo unde a fost resuscitat timp de o oră și jumătate. Din păcate, nu a mai răspuns la stimuli și medicii au fost nevoiți să constate decesul.