News

Preot amendat cu 20 de mii de lei în Maramureș! 31 de persoane surprinse la slujba din Vinerea Mare

18.04.2020 | 09:31
Preot amendat cu 20 de mii de lei in Maramures 31 de persoane surprinse la slujba din Vinerea Mare
ADVERTISEMENT

Preot amendat cu 20 de mii de lei în județul Maramureș! S-a întâmplat lucrul acesta după ce nu mai puțin de 31 de persoane au participat la slujba din Vinerea Mare.

Preot amendat cu 20 de mii de lei în Maramureș!

Oamenii au mers la biserica din localitatea Recea, în ciuda restricțiilor impuse de autorități.  Nu a mai durat mult până când Poliția a fost sesizată în legătură cu această situație.

ADVERTISEMENT

Oameni legii au venit de urgența la biserică și au solicitat întreruperea slujbei religioase. Mai mult de atât, aceștia au luat decizia de a-l amenda pe preot.

31 de persoane surprinse la slujba din Vinerea Mare

Părintele a fost sancționat contravențional cu suma maximă de de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au controlat documentele tuturor participanților la slujbă. Aceștia aveau adeverințe completate, însă niciuna nu justifica prezența lor la adunarea publică.

Enoriașii au fost înștiințați de polițiști că vor primi amenzile acasă. Între timp, comisarul de poliţie Georgian Drăgan din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a făcut mai multe precizări în legătură cu sancţiunile aplicate de poliţişti pe perioada pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, poliţiştii nu au normă de amenzi, dar rolul lor în această perioadă este de a acţiona pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

”Pentru că astăzi în spaţiul public au apărut pe multe ştiri false, vreau să clarific câteva aspecte. În primul rând, poliţiştii nu au normă de amenzi. Permanent colegii mei sunt sfătuiţi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să analizeze obiectiv fiecare caz în parte şi să aplice măsurile legale doar atunci când situaţia o impune.

ADVERTISEMENT

Misiunea noastră este siguranţa cetăţeanului, iar prevenirea criminalităţii rămâne prima noastră opţiune. (…)

Ştim că sancţiunile pot părea mari, însă vreau să fac o precizare, scopul poliţiştilor în aceste zile nu este – aşa cum am mai spus – acela de a sancţiona şi acela de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului coronavirus”, a declarat Georgian Drăgan.

ADVERTISEMENT
Tags: