News

Preot din Neamț, reținut de poliție după ce a fost prins beat la volan. Bărbatul e recidivist

Un preot din județul Neamț a fost reținut de poliție după ce a fost prins beat la volan. În ultimii 12 ani, bărbatul a comis mai multe incidente similare.
25.05.2023 | 19:24
Preot din Neamt retinut de politie dupa ce a fost prins beat la volan Barbatul e recidivist
Preot din Neamț, recidivist, prins beat la volan. Bărbatul, implicat în mai multe incidente similare în ultimii ani. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un preot din Neamț depistate beat la volan a fost reținut de poliție și este aproape de un arest preventiv. Bărbatul a fost prins de mai multe ori în ultimii ani după ce consumase băuturi alcoolice și ulterior a condus mașina.

Preot din Neamț, recidivist, prins beat la volan. Bărbatul, implicat în mai multe incidente similare în ultimii ani

Patima slujitorului Domnului pentru alcool nu este una de ultimă oră. Din 2011 până în prezent, preotul din Târgu-Neamț a fost prins de mai multe ori băut la volanul mașinii sale.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent episod cu acesta în prim-plan a avut loc marți, 23 mai. Atunci, polițiștii rutieri au depistat pe strada Mihai Eminescu din Târgu-Neamț un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate. Era vorba de problematicul părinte.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat au venit și rezultatele analizelor la sânge, unde în general valoarea este dublă fața de cea în aerul expirat. Polițiștii nemțeni nu au stat pe gânduri și au decis reținerea acestuia. S-a propus și arestul preventiv.

ADVERTISEMENT

Preotul din Neamț, condamnat în trecut pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Recidivistul părinte are un istoric îndelungat în ceea ce privește consumul de alcool la volan. În 2020, presa locală scria despre acesta că ar fi fugit după ce a ajuns cu mașina în șanț. Și atunci s-ar fi aflat în stare avansată de ebrietate, scrie știri-neamt.ro.

Drept urmare, în 2022, acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la 9 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. A primit interdicție să mai conducă timp de 3 luni de zile. A fost obligat să depună muncă în folosul comunității.

ADVERTISEMENT

În 2017 a avut un alt episod, demn de un film de acțiune. A fost urmărit de poliție după ce a refuzat să oprească la semnalul agentului de circulație. Atunci, preotul a fost condus la UPU Târgu Neamț pentru recoltarea probelor biologice.  I s-a întocmit dosar penal.

Primul său episod bahic a avut loc tocmai în 2011. În luna iulie a acelui an, același preot, beat la volan, a încercat să fugă după un accident. ”În seara de 24 iulie, în jurul orei 22.55, prin 112, Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată de N. Vasile, de 22 de ani, din comuna Băltătesti, judetul Neamt, despre faptul că un autoturism i-a acrosat masina, care era parcată în centrul comunei Băltătesti, iar soferul respectivului vehicul nu a oprit continuându-si deplasarea către Tg. Neamt.

ADVERTISEMENT

În temeiul sesizării, politistii au procedat la identificarea si oprirea în trafic, pe str. Mihail Kogălniceanu, a masinii implicate, la volanul căreia a fost identificat B. Cezar, de 43 de ani, din Tg. Neamt. Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a indicat că bărbatul avea în aerul expirat o concentratie de 0,67 mg/l alcool pur, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal”, nota IPJ Neamț la acea vreme.

ADVERTISEMENT
Tags: