News

Preotul Marius Bărăscu a murit într-un grav accident de mașină, chiar de ziua lui

08.08.2019 | 17:56
Preotul Marius Barascu a murit intrun grav accident de masina chiar de ziua lui

Preotul ieșean Marius Bărăscu a decedat miercuri seara, după rănile suferite în urma unui grav accident rutier. Acesta slujea la Parohia Parava și a fost acroșat de o Dacia Duster, condusă de o femeie în vârstă de 61 de ani, care a depășit neregulamentar. Potrivit presei locale, a murit și femeia care a cauzat accidentul.

Preotul Marius Bărăscu a murit cu o zi înainte să împlinească 35 de ani

Preotul se întorcea spre casă de la Mănăstirea Sihla și conducea regulamentar, când o femeie de 61 de ani a decis să intre în depășire. Șoferița a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal destul de dur de mașina care venea din față. Aceasta a murit pe loc, în timp ce alte două persoane au suferit răni grave. Una dintre persoane a fost și preotul Bărăscu, care avea să moară câteva ore mai târziu, la spital. Coincidența macabră face ca preotul să fi murit cu câteva ore înainte de ziua lui, iar familia lui îl aștepta acasă să și-o sărbătorească.

În ultima sa postare din 30 iulie, tânărul preot a scris: “Fraților și surorilor de mâine începe Postul Adormirii Maicii Domnului! În Parohia Parava vom săvârși în fiecare seară, de la ora 19, Paraclisul Maicii Domnului. Vă doresc tuturor un post cu folos spre mântuire și Maica Domnului să vă acopere! Iertare pentru toate!”.

Preotul Marius Bărăscu a murit într-un accident de mașină
Preotul Marius Bărăscu a murit într-un accident de mașină *foto: captura facebook

Reacția Episcopului Ioachim, după moartea preotului Marius Bărăscu

Vestea tragică a ajuns și la Arhiepiscopul Ioachim. Acesta a avut o reacție oficială în care laudă acțiunile celui care a fost preotul Bărăscu:

„A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, râvnitor, apropiat de enoriașii săi, mereu în preajma celor aflați în suferință, implicat în multe proiecte educaționale dedicate tinerilor, dar și în lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult din parohia unde și-a desfășurat misiunea; un slujitor care și-a asumat chemarea preoțească mereu inspirându-se din pilda viețuirii Părinților Bisericii și a marilor duhovnici în viață”, a spus IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Tags: