Life

Preotul Vasile Ioana: „În Postul Mare se poate petrece o minune”. Ce se face și ce nu se face în această perioadă

Preotul Vasile Ioana a explicat cum este bine să procedeze creștinii în această perioadă. În Postul Paștelui se pot întâmpla minuni, dacă oamenii își unesc forțele, susține părintele.
08.03.2022 | 11:31
Preotul Vasile Ioana In Postul Mare se poate petrece o minune Ce se face si ce nu se face in aceasta perioada
Părintele Vasile Ioana a explicat ce e bine ca oamenii să facă în această perioadă. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

În vremuri dificile pentru omenire și la începutul Postului Paștelui, părintele Vasile Ioana îi îndeamnă pe români ce să facă în această perioadă și de ce ar trebui să se ferească.

Sfaturi de la părintele Vasile Ioana. Ce să faci și ce nu în perioada Postului Mare

Printre primele sfaturi pe care părintele Vasile Ioana le oferă românilor este să aibă credință în Dumnezeu și să se roage pentru cei dragi care nu mai sunt în viață, dar și pentru victimele războiului din Ucraina. Din punctul său de vedere, anul 2022 este unul dintre cei mai grei ani din istoria recentă a omenirii.

ADVERTISEMENT

„Pentru noi, oamenii, lumina aprinsă este Iisus Hristos însuși. Iisus Hristos este lumina lumii și cu toții ne bucurăm că, în sfârșit, avem o soluție de salvare a sufletelor.

Din păcate, astăzi, poate în ce mai greu an al existenței noastre ca națiune, de când sunt și eu pe pământul ăsta, de 50 de ani, au murit prea mulți frați ai noștri. Și ar trebuie să ne gândim la sufletele lor și la familiile care și-au pierdut mame, tați, bunici, care s-au despărțit în mod tragic.”, a spus părintele Vasile Ioana. 

ADVERTISEMENT

„Cred că ar trebui ca răutatea să dispară dintre noi”

Îndrăgitul preot a adăugat faptul că oamenii ar trebui să fie mai buni, să lase răutatea deoparte și să caute fericirea în adâncul sufletului, ci nu în bunurile materiale care îi înconjoară.

„Cred că ar trebui ca răutatea să dispară dintre noi. Nu mai putem să avem acum conflicte legate de mândrie și de orgoliu și de aroganță. Nu mai căutați în afară recunoaștere, haine scumpe, care duc pe om într-o trăire exterioară exagerată.”, a adăugat preotul.

ADVERTISEMENT

Totodată, el îi îndeamnă pe toți cei care îl ascultă să-și amintească de rudele și prietenii cu care n-au mai vorbit de mult și să-și facă timp, câteva minute, pentru a-i suna și se asigura că sunt bine.

„În Postul Mare se poate petrece o minune. Întreaga ceată a creștinilor poate opri acest război”

Preotul Vasile Ioana este de părere că, dacă toți creștinii și-ar uni forțele și s-ar ruga în această perioadă, ar putea opri războiul din Ucraina. Pe 24 februarie, forțele armate ruse, la comanda președintelui Vladimir Putin, au invadat țara vecină. După 13 zile, Marele Stat Major al Armatei Ucrainene a anunțat că rușii au încetinit semnificativ asaltul. 

ADVERTISEMENT

„În Postul Mare se poate petrece o minune, întreaga ceată a creștinilor poate opri acest război. Nu poate fi oprit omul ăsta decât de Dumnezeu. De aceea, e momentul ca toată ceata creștinilor, cei care sunteți sănătoși și puteți, să ținem post negru. Să mâncăm doar între 3 și 8 seara.”, a dezvăluit părintele Vasile Ioana. 

ADVERTISEMENT