News

Preoţii care propovăduiesc teoriile conspiraţioniste anti-vaccin, sancţionaţi. BOR: “Asemenea mesaje razna la realitate şi toxice sunt anticreștine”

Reacția lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, vine ca urmare a lansării în presă a afirmațiilor duhovnicului Teodosie Paraschiv, care spune că în vaccin se află cipuri și că suntem conduși de un Guvern Mondial conceput de extratereştri.
26.10.2021 | 16:18
Preotii care propovaduiesc teoriile conspirationiste antivaccin sanctionati BOR Asemenea mesaje razna la realitate si toxice sunt anticrestine
ADVERTISEMENT

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române susține pentru prima dată o poziție echilibrată a Bisericii față de realism și în deplin favorabilă vaccinării.

Purtătorul de cuvânt al BOR: Aceste conspirații sunt toxice și anticreștine

Purtătorul de cuvânt al BOR susține că afirmațiile conspiraționiste ale duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, sunt extrem de greșite și afectează oamenii. Duhovnicul ar fi lansat în mediul online mesaje către oameni spunându-le să există cipuri în vaccin și că suntem conduși de un Guvern Mondial conceput de extratereştri.

ADVERTISEMENT

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, a afirmat Bănescu.

Bănescu: Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde și se vrea sancționarea derapajelor

Bănescu spune că trebuie să urmăm sfatul medicilor în funcție de cum dorește fiecare dintre noi și să-i sancționăm pe cei care lansează mesaje conspiraționiste, mai ales că Teodosie Paraschiv nu este singurul membru al BOR care este contra vaccinării.

ADVERTISEMENT

„Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al BOR.

„Centrele eparhiale de care aparţin aceste persoane care îşi permit să transmită mesaje publice para-bisericeşti în nume personal au datoria să intervină punctual şi să sancţioneze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituţie din România în această perioadă de pandemie”, a mai adăugat Bănescu.

ADVERTISEMENT

Teodosie Paraschiv: Vaccinul este ”otravă”, se vrea reducerea populației

Teodosie Paraschiv a fost citat în presă spunând că vaccinarea e ”otravă”, negând realitatea pandemiei. Scopul, potrivit preotului, ar fi acela de a „reduce masiv populația Pământului și de a instala un guvern mondial”.

„Problema este că aceste civilizații extraterestre sau acești extratereștri nu sunt altceva decât demoni. Înțelegeți? Ei sunt aduși pe Pământ prin tot felul de experiențe. Guvernele primesc tehnologie din partea acestor demoni și caută ca prin intermediul tehnologiei să li se faciliteze venirea în planul nostru tridimensional material. Pentru că ei sunt duhuri. Ei trăiesc în alte dimensiuni.”

ADVERTISEMENT

Astfel de lucruri se precizează în materialul realizat de reporteris.ro, care mai spune despre Paraschiv că susține faptul că „dacă te-ai vaccinat, ești un om mort. Ți-ai semnat condamnarea la moarte. Pentru că nu sunt vaccinuri, repet. Aveți mare, mare grijă. Și nu lăsați ca să vă fie, cumva, otrăviți copiii. Indiferent ce v-ar spune ei. Dacă vă iubiți copiii, nu-i lăsați. Eu, de aici din fața Sfântului altar, nu pot să predic altceva, încerc să vă protejez”.

Teodosie Paraschiv este duhovnicul Mănăstirii Durău, care a devenit în ultima perioadă un lăcaș de cult cu caracter simbolic pentru Mitropolia Moldovei. Jurnaliștii de la reporteris.ro au intrat în posesia filmărilor înregistrate la de la liturghii cu predicile lui Teodosie Paraschiv, în care duhovnicul de la Mănăstirea Durău afirmă că Dumnezeu ar fi unicul protector contra COVID-19.

Ba mai mult, acesta crede că „se creează corpuri de om clonate, dar n-au suflet. Și-atunci vin demonii aceștia și intră în aceste clone și se manifestă în lumea noastră. De asemenea, cum vă spuneam, inteligența artificială va fi un mijloc prin care acești demoni sau extratereștri, cum vreți să-i numiți, vor să ne controleze pe fiecare dintre noi”.

ADVERTISEMENT