News

Preoţii îi cer preşedintelui Iohannis să îi lase pe credincioşi să participe la slujba de Înviere: ”Respectați cea mai mare sărbătoare creştină a românilor!

07.04.2020 | 10:39
Preotii ii cer presedintelui Iohannis sa ii lase pe credinciosi sa participe la slujba de Inviere Respectati cea mai mare sarbatoare crestina a romanilor
ADVERTISEMENT

Cea mai mare sărbătoare creștină a românilor se apropie cu repeziciune, iar tot mai multe voci din Biserica Ordodoxă fac un apel către Klaus Iohannis pentru a permite credincioșilor să participe la slujba de Înviere.

Preoţii îi cer preşedintelui Iohannis să îi lase pe credincioşi să participe la slujba de Înviere

Recent, printr-o scrisoare deschisă trimisă către Palatul Cotroceni, un cunoscut preot din județul Buzău, părintele Mihail Milea, îl roagă pe șeful statului, Klaus Iohannis, să suspende starea de urgență în noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT

În opinia preotului, suspendarea stării de urgență și a Ordonanței militare ar permite credincioșilor să se poată ruga în curtea bisericilor şi a mănăstirilor şi pentru a lua Sfânta Lumină.

Mihail Milea îi reamintește lui Iohannis că a fost votat într-o ţară majoritar ortodoxă, iar acest lucru, în opinia preotului, îl obligă să-i respecte ”cu sfinţenie întru totul credinţa, aşa cum au făcut şi alţi conducători, precum Carol I sau Ferdinand I, ambii de religie catolică”.

ADVERTISEMENT

”Domnule preşedinte Iohannis Klaus, Dumnezeu a îngăduit ca Dumneavoastră să fiţi ales preşedinte al României de două ori, într-o ţară majoritar ortodoxă, fapt care Vă onorează pe de o parte, iar pe de altă parte Vă obligă să-i respectaţi cu sfinţenie întru totul credinţa, aşa cum au făcut şi alţi conducători, precum Carol I sau Ferdinand I, ambii de religie catolică.

Noi, românii, ne-am născut de două mii de ani în această credinţă ortodoxă, având din moşi-strămoşi, în fiinţa noastră, credinţa în Înviere; buneii noştri daci aveau adânc impregnată învăţătura despre nemurirea sufletului şi învierea morţilor.

ADVERTISEMENT

Stă în puterea Dumneavoastră ca să suspendaţi ordonanţa militară, pentru o zi, pentru ca poporul român să se poată ruga în linişte, păstrând distanţa socială, sub cerul liber, în curtea bisericilor şi a mănăstirilor, în noaptea de Sfintele Paşti.”

Aveţi puterea de la Dumnezeu să dovediți, în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creştină a românilor, Sfintele Paşti.”, scrie preotul Mihail Milea, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Starea de urgență, prelungită încă 30 de zile

Apelul preotului Milea către Klaus Iohannis vine la scurt timp după ce șeful statului anunța prelungirea stării de urgență.

”Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În această săptămână vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare vom prelungi starea de urgență cu 30 de zile”, a spus Iohannis luni, 6 aprilie, într-o ieșire publică de la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT