News

Preotul acuzat că a lovit o femeie, sărbătorit de sute de credincioși. Simpatizanții părintelui Calistrat au venit cu atutocarele

Părintele Calistrat Chifan, acuzat că a lovit o femeie în curtea bisericii, a fost omagiat de sute de persoane venite din mai multe județe, cu ocazia zilei sale de naștere.
03.12.2022 | 19:11
Preotul acuzat ca a lovit o femeie sarbatorit de sute de credinciosi Simpatizantii parintelui Calistrat au venit cu atutocarele
POărintele Calistrat rămâne unul dintre cei mai iubiți preoți din Biserica Ortodoxă Română / Foto: Facebook Părintele Calistrat
ADVERTISEMENT

Părintele Calistrat a fost vizitat de sute de admiratori ai săi, la mănăstirea Vlădiceni, acolo unde a rămas după ce a primit interdicție de a mai ține slujbe.

Părintele Calistrat, omagiat de ziua lui de naștere

Admiratorii lui Calistrat s-au organizat cu mai multe autocare, care i-a transportat din județele alăturate. Ei au ținut să fie alături de preot doar pentru a-i ura personal ”la mulți ani”.

ADVERTISEMENT

Oamenii i-au mai transmis părintelui Calistrat că sunt alături de el și speră ca acesta să se revină cât mai repede în altar.

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, a rămas fără dreptul de a sluji la mijlocul lunii noiembrie, decizia fiind luată de Arheipiscopia Iașilor.

ADVERTISEMENT

Calistrat nu mai are voie să țină slujbe în biserică

Decizia a avenit după ce Calistrat a fost filmat în timp ce lovea o femeie în curtea bisericii, pe data de 9 noiembrie. Hotărârea arhiepiscopiei este temporară și se referă la perioada în care Calistrat este anchetat, urmând ca în funcție de rezultate, să se ia o hotărâre definitivă, în acest caz.

Părintele Calistrat poate participa la Sfânta Liturghie, însă nu poate sluji ca preot și nu poate spovedi.

ADVERTISEMENT

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate” , a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepicopiei Iașilor, citat de Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Părintele e încă supărat pe femeile despre care spune că l-au provocat

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit, într-o emisiune de televiziune, că a avut mai multe altercații cu femeile care apar pe filmare, pe care le-a descris ca fiind două instigatoare.

El spune că acestea au făcut ”chestii obraznice” și au dorit ”să spurce imaginea bisericii”. De asemenea, Calistrat a declarat că le-a interzis celor două să mai calce pragul mănăstririi, cât timp el va mai sluji acolo.

ADVERTISEMENT
Tags: