ADVERTISEMENT
News

Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, a murit într-un accident de mașină

Autor: Flaviu Popa | 11.08.2020 | 22:57
Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, a murit într-un accident de mașină
Alexandru Argatu a murit într-un accident de mașină

Doliu în comunitatea ortodoxă suceveană, după ce preotul Alexandru Argatu și-a pierdut viața într-un tragic accident de mașină în județul Bacău.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în seara zilei de marți, 11 august, iar condițiile producerii acestui accident rămân necunoscute.

Preotul Alexandru Argatu avea 75 de ani și a slujit mai bine de 40 de ani la biserica din centrul Comunei Boroaia.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul preot Alexandru Argatu a murit într-un accident de mașină

Biserica a fost ridicată chiar de Ilarion Argatu, marele duhovnic iubit de toată comunitatea. Potrivit cronicadefalticeni.ro, autoturismul în care se afla preotul Argatu a lovit un stâlp și s-a răsturnat lângă un lan de porumb.

Părintele Alexandru Argatu este fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu. Alexandru Argatu a fost hirotonit în 30 ianuarie 1968 de către mitropolitul Iustin Moisescu, ajuns ulterior Patriarh al României.

ADVERTISEMENT

Părintele va sta patru ani la Dobrovăț, după care va sluji la biserica din localitatea Băești, comuna Fântânele, în Suceava, timp de jumătate de an.

În 1 ianuarie 1973 a ajuns preot paroh în Boroaia, după ce tatăl său a ales să meargă la Mănăstirea Cernica, după moartea soției.

ADVERTISEMENT

„În anul 2006, la Boroaia, biserica devenită necropolă pentru părintele Ilarion şi prezbitera Georgeta, va funcţiona cu un program de mănăstire, prin care s-a dorit intensificarea rugăciunilor într-o societate care trăieşte astăzi după principii străine de învăţătura Sfinţilor Părinţi”, potrivit sursei citate.

Moaștele Părintelui Ilarion Argatu se găsesc puse în raclă în pridvorul Bisericii Mănastirii „Nașterea Maicii Domnului” din comuna Boroaia, județul Suceava.

ADVERTISEMENT

Alexandru Argatu e originar din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, și este considerat unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din Moldova.

Conform Agaton.ro „Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!