News

Preotul din Bacău care și-a bătut soția în plină stradă își cere iertare! Cum justifică gestul înfiorător: „Am pierdut controlul”

06.08.2020 | 18:33
Preotul din Bacau care sia batut sotia in plina strada isi cere iertare Cum justifica gestul infiorator Am pierdut controlul
ADVERTISEMENT

Alexandru Palur, preotul din comuna băcăuană Letea Veche care a fost surprins în timp ce își agresa soția în plină stradă, fără să-i pese de faptul că femeia ținea copilul în brațe, încearcă să-și justifice gestul printr-un mesaj publicat câteva ore mai târziu pe rețelele de socializare.

Din mănăstirea în care face penitență, acesta își cere iertare pentru ce s-a întâmplat și pune gestul său necalificabil pe seama unei izbucniri de moment. Totodată, susține că nu este o persoană violentă și le promite enoriașilor că nu va mai avea niciodată un astfel de comportament.

ADVERTISEMENT

Imaginile surprinse în plină zi pe o stradă din Bacău i-au determinat, însă, pe procurori să întocmească dosar penal pentru violență în familie, iar Biserica i-a pus în vedere că va trebui să ispășească un canon la mănăstire. Totodată, Direcția pentru Protecția Copilului a anunțat deja că va efectua o serie de verificări în acest caz.

Preotul care și-a agresat soția în văzul tuturor își cere iertare pentru comportamentul deviant

Aș vrea să îmi cer iertare în fața tuturor pentru ieșirea mea de mai devreme. Recunosc că nu am niciun fel de scuză a modului în care am procedat, nu aș vrea să mai văd cum este denigrată imaginea Bisericii și a preoților din cauza mea.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să mă credeți că nu este acesta genul meu de om, dar printr-o orbire de moment am pierdut controlul”, a scris preotul pe contul său de Facebook.

Enoriașii, în schimb, nu sunt deloc dezamăgiți de cele întâmplate și susțin că totul a pornit de la o banală ceartă. „Între tineri, ştiţi dumneavoastră, cum se întâmplă şi se întâmplă. Într-adevăr se greşeşte, suntem oameni cu toţii, dar el putea să aibă un pic un pic de reticenţă”, a declarat o credincioasă pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Tatăl preotului este cutremurat de gestul fiului său, dar îi sare în apărare

Cu siguranţă s-a făcut înconjurul pământului pentru un act necugetat făcut de fiul meu. Este de condamnat orice procedură şi orice lucrare sau orice necugetare a unui slujitor al bisericii noastre cu atât mai mult dacă este făcută de către fiul meu.

Eu am vorbit şi la Episcopie, peste tot am vorbit. Pe orice părinte îl doar cel mai mult, când eşti tată şi vrei să fie bine şi când un copil te poate distruge.

ADVERTISEMENT

Au avut o ceartă între dânşii şi probabil când unul nu ascultă de altul asta s-a întamplat. O faptă pe care amândoi o regretă enorm de mult”, a spus și tatăl preotului, cel care a oficiat Liturghia în locul său.

ADVERTISEMENT
Tags: