News

Preotul din Cluj care a organizat o slujbă cu zeci de enoriași s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

22.04.2020 | 22:30
Preotul din Cluj care a organizat o slujba cu zeci de enoriasi sa ales cu dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor
ADVERTISEMENT

Preotul clujean Bogdan Marian, cel care a organizat o slujbă în Vinerea Mare, încălcând ordonanțele militare, s-a ales cu dosar penal.

Dosar penal pentru preotul din Cluj-Napoca

Mai exact, dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost amendat cu 2.000 de lei pentru slujba ilegală la care au participat zeci de credincioși.

ADVERTISEMENT

Conform Ziar de Cluj,În data de 22 aprilie 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfășoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen”.

În datele oferite de Parchet, se specifică următoarele: „În zilele de 18.04.2020 și 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriașilor în incinta locașului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorități”.

ADVERTISEMENT

Clujenii au sfidat legea

Zeci de oameni au prins curaj înainte de Paște și au participat la o slujbă la Biserica Ortodoxă Sfântul Ioan Gură de Aur din cartierul clujean Mănăștur.

Credincioșii au fost filmați și imaginile au ajuns pe mâna deputatului USR Emanuel Ungureanu, care s-a plâns pe Facebook de cele văzute.

ADVERTISEMENT

AȘA NU! Nu ar fi trebuit încălcate nici până acum regulile de distanțare de către nicio biserică, indiferent de cultul religios!

Personalul medico-sanitar începând de la: infirmiere, asistente, brancardieri, medici, biochimiști, medici de laborator, anatomopatologi, este copleșit, toată lumea face eforturi EROICE să salveze vieți.

ADVERTISEMENT

Nu zădărniciți munca lor, nu vă bateți joc!”, s-a plâns Ungureanu.