News

Preotul Ionuț Miorcăneanu a murit, la numai 39 de ani, într-un accident rutier

Preotul Ionuț Miorcăneanu a murit la doar 39 de ani, într-un accident rutier. În momentul tragediei acesta se întorcea acasă în municipiul Botoșani, din satul Borolea.
27.09.2021 | 20:30
Preotul Ionuț Miorcăneanu din localitatea Tudor Vladimirescu a murit la numai 39 de ani într-un accident rutier. Sursă foto: botoșaneanul.ro
ADVERTISEMENT

Cumplitul accident în care preotul Ionuț Miorcăneanu și-a pierdut viața a avut loc duminică. Acesta mergea spre casă pe drumul județean DJ 282. Din motive necunoscute a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un cap de pod.

Preotul, în vârstă de 39 de ani, slujea la Biserica “Sfinții arhangheli Mihail și Gavriil”, din satul Tudor Vladimirescu, dar și la Biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din localitatea Borolea.

ADVERTISEMENT

Slujba de înmormântare va avea loc joi.

Preotul Ionuț Miorcăneanu din localitatea Tudor Vladimirescu a murit, la numai 39 de ani, într-un accident rutier

Sfârșit tragic pentru preotul Ionuț Miorcăneanu, tată a doi copii. Acesta și-a pierdut viața într-un accident rutier, între localitățile Hănești și Vlăsinești. În momentul tragediei se întorcea de la biserica din Borolea, acolo unde slujea, acasă în județul Botoșani.

Preotul în vârstă de 39 de ani se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes Clasa A. Din motive necunoscute a pierdut controlul acestuia, a ajuns pe contrasens și apoi s-a izbit de un cap de pod. Impactul a fost extrem de violent.

ADVERTISEMENT

Echipele de salvare sosite la fața locului l-au găsit pe Ionuț Miorcăneanu în stare de inconștiență, la doar câțiva metri distanță de locul accidentului. Acesta nu decedase, dar, în final, rănile suferite au fost extrem de grave, iar medicii nu au putut să facă nimic pentru a-i salva viața.

A intrat în stop cardio-respirator și, după 60 de minute în care medicii s-au luptat să-l salveze, acesta a murit. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Preotul Ionuț Miorcăneanu va fi înmormântat joi.

Cine era preotul Ionuț Miorcăneanu

Ionuț Miorcăneanu a terminat Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sf. M. Mc. Gheorghe” din Botoşani, promoţia 2001. În același an a susținut examenul de capacitate preoțească la Centrul Cultural Pastoral “Daniil Sihastrul” – Durău.

A fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hănești, Protopopiatul Săveni, la data de 2 decembrie 2001, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Danie, care atunci era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

ADVERTISEMENT

În anul 2002 a devenit preot paroh la Biserica “Sfinții arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni. În anul 2001 s-a căsătorit și era tatăl a doi copii.

ADVERTISEMENT