News

Preotul și dascălul din Târgu Frumos, infectaţi cu COVID-19. Cei doi au mers din casă în casă pentru spovedanie şi împărtăşanie

14.04.2020 | 17:22
Preotul si dascalul din Targu Frumos infectati cu COVID19 Cei doi au mers din casa in casa pentru spovedanie si impartasanie
ADVERTISEMENT

DSP Iași va face o anchetă epidemiologică la Târgu Frumos, după ce preotul și dascălul din localitate au mers cu molifta pe la casele credincioșilor și au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

Preotul și dascălul dintr-un sat au luat coronavirus

Dascălul și preotul unei biserici pe rit vechi au fost confirmați cu coronavirus după ce au mers cu molifta la casele credincioșilor.

ADVERTISEMENT

Conform DEX: MOLÍTVĂ, molitve, s. f. 1. (În ritualul Bisericii ortodoxe) Rugăciune (citită de preot pentru iertarea păcatelor, în împrejurări speciale); p. ext. oficierea acestei rugăciuni.

Comunitatea de lipoveni din Târgu Frumos ar putea înregistra un număr record de îmbolnăviri cu coronavirus, după ce preotul și dascălul bisericii din localitate au vizitat peste 700 de persoane, într-un ritual tradițional.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, cel mai probabil pacientul zero este dascălul din localitate, care l-ar fi îmbolnăvit și pe preot. Cei doi bărbați au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, însă momentant se simt bine, fără a prezenta simptome.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Persoanele care vor fi depistate că au intrat în contact cu oamenii Bisericii vor fi testate și izolate la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Conform reprezentanților DSP, preotul ar fi purtat mereu mănuși și mască.

Din totalul de 6,879 de persoane infectate cu coronavirus în România, 119 sunt din Iași. Conform surselor medicale, patru persoane infectate sunt din localitatea Târgu Frumos.

Planeta se îndreaptă cu pași repezi spre 2 milioane de cazuri, în timp ce în România toată lumea așteaptă ziua de joi, 16 aprilie, pentru a vedea ce se întâmplă cu prelungirea stării de urgență din țara noastră. PSD și Pro România au anunțat deja că vor bloca demersul președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT