News

Preotul Visarion Alexa ar fi făcut mai multe victime. O altă femeie susține că a fost hărțuită de părintele bucureștean

Preotul Visarion Alexa nu este străin de hărțuirea femeilor, cel puțin asta susține o nouă ”victimă” pe Facebook în cea mai recentă mărturie.
20.09.2022 | 20:33
Preotul Visarion Alexa ar fi facut mai multe victime O alta femeie sustine ca a fost hartuita de parintele bucurestean
Visarion Alexa ar fi hărțuit mai multe femei. Foto: BZI.ro
ADVERTISEMENT

Părintele Visarion Alexa este implicat într-un scandal monstru de agresiune sexuală, pierzându-și dreptul de a intra în Biserică. Cu toate acestea, cazul mediatizat zilele acestea nu este singurul, potrivit Bzi.ro.

O nouă victimă a părintelui Visarion rupe tăcerea

O altă presupusă victimă a bărbatului și-a făcut curaj și a povestit pe Facebook prin ce a fost nevoită să treacă din cauza părintelui Alexa. Trebuie menționat că noua victimă, pe numele său Cătălina, susține că a fost hărțuită psihologic, nu și sexual.

ADVERTISEMENT

Parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din București se află acum sub control judiciar. Noua victimă a părintelui este o vânzătoare de cărți religioase, care se plânge că a trecut printr-un adevărat Iad din cauza lui Visarion Alexa.

Femeia, angajată la o librărie de cărți religioase din Piața Unirii, susține că este terorizată de mai bine de doi ani de preot. Mai mult, Cătălina a vrut să lămurească un aspect: nu ea este femeia pipăită de preot în timpul spovedaniei.

ADVERTISEMENT

”Precizez că nu eu am făcut plângerea de agresiune sexuală împotriva părintelui Visarion Alexa și în postările mele este vorba de hărțuire psihologică, nu de hărțuire sexuală. Pentru că nu vreau să fac tot ce vrea dumnealui în legătură cu un băiat, de 2 ani și jumătate părintele Visarion Alexa îmi pune șefii, colegii și clienții de la Librăria Sophia din București să se bage în viața mea personală, să mă jignească, să mă amenințe.

Astăzi a fost a doua oară când șefa a țipat la mine ca să semnez un avertisment cum că am un comportament nepotrivit… Părintele pare să spună că prin aceste lucruri mă testează. Eu îl alesesem ca duhovnic crezând că este sincer și blând… Vă rog, poate îl oprește cineva pe părintele să nu-mi mai facă niciun rău, să pot să am și eu, din nou, o viață normală… Pe 10 august a.c., i-am spus părintelui Visarion Alexa că de acum eu nu mă mai spovedesc la dumnealui și că sper să nu mă mai hărțuiască, dar părintele mă amenință în continuare. Părintele Nectarie, starețul Mănăstirii „Radu Vodă”, m-a sfătuit să fac o reclamație împotriva părintelui Visarion, la Arhiepiscopia Bucureștilor.

ADVERTISEMENT

Pe 24 august am făcut reclamație, însă domnul de acolo mi-a spus că dumnealor nu prea pot face nimic, că nu pot să-i întrebe pe șefii și colegii mei de la Librăria Sophia care este adevărul (părintele îi pune să mă jignească, să mă amenințe), că părintele are voie să facă ce vrea”, a scris femeia pe Facebook.

Cei doi, Cătălina și părintele Alexa, erau prieteni buni până în urmă cu doi ani, însă relația lor s-a răcit în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

”Am rugat doi preoți să îl oprească pe părintele să nu-mi mai facă rău, dar nu l-au oprit, ci părintele mă hărțuiește în continuare, de dimineață până seara, de 2 ani și jumătate. Și șefa în continuare țipă la mine și mă amenință că mă dă afară. Eu îmi doresc un duhovnic sincer și blând. Vă rog, să-l oprească cineva pe părintele să nu mă mai hărțuiască și să nu-mi mai transmită absolut niciun mesaj”, a completat Cătălina pe pagina sa de Facebook, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: