Life

Preparatele culinare pe care Sorin Bontea, masterchef la PRO, refuză să le gătească familiei: „Le face nevastă-mea”

Sorin Bontea e masterchef la PRO, însă acasă, cel puțin când vine vorba de anumite preparate culinare, soția are ultimul cuvânt!
15.07.2024 | 16:11
Preparatele culinare pe care Sorin Bontea masterchef la PRO refuza sa le gateasca familiei Le face nevastamea
Sorin Bontea, jurat în show-ul MasterChef de la PRO TV. Foto: Instagram/ Montaj foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Sorin Bontea e masterchef la PRO, însă acasă, cel puțin atunci când vine vorba de preparatele adorate de majoritatea românilor, soția bucătarului este cea care preia controlul. Juratul show-ului MasterChef, care va reveni pe micile ecrană de la toamnă, la PRO TV, ne-a spus ce așteptări are de la viitorii concurenți, dar și cât de mult contează, pentru el, aspectul mâncării.

Sorin Bontea nu va pune preț doar pe plating la MasterChef, sezonul 9. Ce le cere concurenților

De-a lungul primelor opt sezoane, chefii de la MasterChef au tot scos în evidență importanța pe care o are platingul atunci când vine vorba de jurizare. Au fost nenumărați concurenți care au câștigat puncte în plus și au mers mai departe și pentru faptul că au știut să prezinte într-un mare fel ce au gătit, design-ul din farfurie fiind destul de important.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Sorin Bontea, a avea un plating bun nu este suficient atunci când te prezinți în fața masterchefilor! Mâncarea trebuie să aibă, în primul rând, gus. Ce ține de decor e, evident, un plus, și atât el cât și Dumitrescu și Scărlătescu vor ține cont de asta.

Sorin Bontea a mărturisit pentru FANATIK că el va fi foarte atent la mâncare în sine și nu la cum arată în farfurie, asta cu toate că „prima oară guști cu ochii”.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine, important la un concurent este să gătească gustos. Nu contează cum arată farfuria neapărat. E un bonus dacă farfuria arată bine și preparatul e gustos, că-ți face ochii. Se spune că prima oară guști cu ochii, dar e foarte important să aibă gust. 

Sunt farfurii care arată foarte frumos, dar guști și îți dai seama că bucătarul s-a bazat mai mult pe cum arată farfuria decât pe mâncare sau pe tehnica de gătit. Există și preparate care nu arată la fel de bine, dar sunt senzațional de gustoase. E adevărat că e și impactul ăsta, când o farfurie arată wow. E ideal să ai un plating bun. Iar când guști, papilele gustative să o ia razna și atunci zici: Da!!! Asta e!”, a declarat Sorin Bontea, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Nevasta lui Bontea face sarmale familiei, iar el se ocupă de…

Cu privire la relația lui Bontea cu bucătăria dincolo de camerele de luat vederi, juratul de la MasterChef ne-a spus că obișnuiește să îi răsfețe pe cei dragi, cu toate că există anumite rețete de care nu vrea să se apuce, căci acolo e expertă soția lui.

ADVERTISEMENT

Sorin ne-a spus că tot ce înseamnă carne la grătar intră în specialitatea lui, mai ales că cei doi copii și nevasta se bucură de gustul pe care îl dă steak-urilor. Fiul său, însă, e mai degrabă fanul mâncării asiatice, asta deși bucătarul face mâncare cât se poate de normală acasă, ciorbe, tocănițe, rețete pe care le consumă cei mai mulți dintre noi. Sorin se oprește, însă, din gătit, atunci când vine vorba de sarmale!

„Uite, la mine e… E sunt iubitor de steak-uri, în general. Fiul meu mănâncă mai asiatic, dar nu ceva special. Eu fac mâncare normală. La mine acasă se mănâncă mâncare normală. Mâncăm și ciorbe, supe, tocănițe, musaca, mămăligă, sarmale… Dar nu le fac eu pe alea. Le face nevastă-mea! (n. red.: râde)”, ne-a spus Sorin Bontea.