Fără doar și poate, masa de Crăciun la români este foarte bogată. Chiar dacă există multe preparate tradiționale, unul singur ne face mai inteligenți. Iată ce spune medicul Vlad Ciurea despre el!
De Crăciun, românii pun pe masă cele mai bune preparate tradiționale. ”Vedeta” este porcul, însă, nu lipsesc nici deserturile. Potrivit medicului Vlad Ciurea, dintre toate mâncărurile, unul singur ne poate face mai inteligenți.
Surprinzător sau nu, cozonacul de pe masa de Crăciun este o adevărată comoară pentru creier. Acesta nu doar că răsfață papilele gustative, dar este și un stimulent pentru creierul uman.
Medicul Vlad Ciurea a adus în atenția tuturor beneficiile pe care le are cozonacul pentru creier. Mai exact, cacaua din compoziția lui este responsabilă de stimularea funcțiilor cerebrale.
Medicul Vlad Ciurea susține că acest ingredient are un rol esențial în procesul de învățare. Este considerat unul dintre cei mai buni stimulenți naturali și, din fericire, în perioada Crăciunului se află pe mesele tuturor.
”Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională.”, a spus medicul, potrivit cancan.ro.
Medicul Vlad Ciurea a tras și un semnal de alarmă. Specialistul susține că pe masa de Crăciun se află și inamicii unei alimentații echilibrate. Tocmai de aceea, alimentele care îi conțin trebuie consumate moderat.
”Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu.”, a declarat medicul Vlad Ciurea.
Chiar dacă poate părea ciudat, există și dulciuri care sunt benefice creierului. Medicul Ciurea susține că inclusiv cozonacul poate fi un stimulent pentru memorie, atât timp cât este preparat cu atenție. Dacă se evită adaosul de zahăr rafinat, desertul nelipsit de pe masa de Crăciun este cel mai bun aliat al creierului.
”Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.”, a mai spus medicul.