Life

Preparatul neobișnuit care va fi servit la încoronarea Regelui Charles. Chiar el a ales această rețetă

Un preparat neobișnuit va fi servit la încoronarea Regelui Charles. Mulți probabil nici măcar nu au mai auzit de el până acum.
18.04.2023 | 08:01
Preparatul neobisnuit care va fi servit la incoronarea Regelui Charles Chiar el a ales aceasta reteta
Preparatul neobișnuit servit la încoronarea Regelui Charles. Sursă foto: The Royal Family, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se apropie ziua în care va avea loc încoronarea Regelui Charles. Încă de pe acum însă, cele mai importante detalii sunt puse la punct. Iar unele dintre ele sunt legate chiar de meniul festiv. Un preparat aparte se va afla pe masa celor prezenți la eveniment.

Cum arată meniul pentru încoronarea Regelui Charles

Pe 6 mai, sâmbătă, va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea. În total, trei zile de festivități sunt planificate începând cu sâmbătă. Dincolo de modul în care marele eveniment va fi organizat, se pare că atât Regele Charles, cât și regina consoartă, Camilla, au ales cu grijă și meniu.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform celui mai recent anunț făcut de Palatul Buckingham, cei doi au ales personal o rețetă deosebită pentru încoronare. Este vorba despre “Coronation Quiche”, un preparat aparte care va fi servit la acest eveniment, arată Reuters.

Și totuși ce conține “Coronation Quiche” și de ce s-a dorit atât de mult acest preparat la încoronarea Regelui Charles? Acest fel de mâncare este unul aparte în condițiile în care este asemănător cu cel folosit pentru încoronarea regretatei Regina Elisabeta a II-a în anul 1953.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește conținutul său, “Coronation Quiche” are la bază fasole boabe, tarhon, dar și spanac. Deosebit îl face faptul că acesta amintește de “Coronation Chicken”, pe bază de curry şi maioneză inventat pentru încoronarea mamei lui Charles din 1953.

Charles și Camilla au ales personal preparatul

Și se pare că Regele Charles și Camilla și-au dorit enorm acest preparat. Pe site-ul oficial al Palatului Buckingham se menționează că acest fel de mâncare “se adaptează uşor la diferite gusturi şi preferinţe”.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, sursa citată scrie că aceasta este totodată și o reţetă pentru sute de prânzuri comunitare planificate în toată Marea Britanie pentru a marca evenimentul din 6 mai. Amintim faptul că încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea în total trei zile de festivități.

Acestea încep de sâmbătă, 6 mai. Marele eveniment va avea loc la Westminster Abbey din Londra în cadrul unei ceremonii fastuoase. De asemenea, cei prezenți acolo se vor delecta cu tradiții mai vechi de 1.000 de ani.

ADVERTISEMENT

La încoronarea Regelui Charles sunt așteptați de asemenea numeroși șefi de stat, dar și demnitari. Astfel, evenimentul se arată a fi unul cu adevărat măreț. Zvonurile spun că sunt șanse mari ca și prințul Harry să fie prezent, însă fără Meghan Markle. 

ADVERTISEMENT