Mihaela Bilic a vorbit despre preparatul pe care poți să îl mănânci de cel puțin două ori pe săptămână. Este delicios, se prepară foarte repede și de altfel este și apreciat de multe persoane.
Există o mulțime de preparate delicioase pe care le putem consuma. Chiar și așa, unele dintre ele nu sunt recomandate atât de des. Pot avea grăsimi ori pur și simplu ingredientele pe care le conțin nu sunt atât de sănătoase.
Există totuși și excepții. Ne putem bucura de un fel de mâncare delicios ori de câte ori dorim, spune Mihaela Bilic. Nutriționistul a vorbit despre preparatul pe care e bine să îl mănânci de mai multe ori pe săptămână.
Este vorba despre mazărea cu pui. Se prepară foarte ușor, iar cine are o oală cu presiune se poate bucura de acest fel de mâncare în doar 20 de minute. Mazărea cu pui nu doar că este delicioase, dar vine și cu o serie de beneficii.
Potrivit nutriționistului, mazărea cu pui trebuie să conțină și mărar. De altfel e recomandat ca în meniul săptămânal să existe și leguminoase-boabe. În acest mod proteinele animale sunt alternate cu cele vegetale.
„Mazăre cu pui și muuuuult mărar. Măcar de două ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase-boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale.
După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe FB.
Ce beneficii are mazărea cu pui și de ce e bine să o mănânci de cel puțin două ori pe săptămână? Aceasta este bogată în fibre și totodată, oferă și o senzație de sațietate după ce a fost consumată.
În același timp, mazărea este bogată în proteine vegetale, dar și în alte minerale. Practic vorbim despre un preparat cu adevărat sănătos, care nu necesită nici mult timp de preparare și nici prea multă atenție.
„E plină de fibre, deci satură. Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame. Are minerale din belșug plus proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I”, susține nutriționistul.
Mihaela Bilic recomandă ca mazărea să fie gătită cu sos de roșii. În acest mod este crescută absorbția fierului. Totodată, dacă adăugăm mai mult mărar vom avea și un gust delicios și nici nu va mai fi nevoie de sare.