Life

Preparatul românesc cu care o româncă a dat lovitura în Peru! I-a înnebunit pe străini cu gustul tradițional

O româncă a dat lovitura cu un preparat românesc banal. La noi e consumat destul de des, dar în străinătate e considerat o adevărată delicatesă.
23.05.2024 | 15:26
Preparatul romanesc cu care o romanca a dat lovitura in Peru Ia innebunit pe straini cu gustul traditional
Preparatul românesc cu care o româncă a dat lovitura în Peru. Sursă foto: Trome.com, Pinterest/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Preparatul românesc cu care o româncă a dat lovitura în Peru este adorat de români și totodată este și unul tradițional. Iar Smaranda Cojocaru este cea care a decis să ducă gustul mai departe, peste hotare.

Preparatul românesc cu care o româncă a dat lovitura în Peru

Smaranda Cojocaru și Luis Antonio Deza și-au deschis o afacere în domeniul culinar. Cei doi sunt căsătoriți, dar au o pasiune comună și anume gastronomia. Astfel, și-au dorit să construiască ceva unic în Peru. Iar alături de ei mai este încă o româncă, Paula Rotundu.

ADVERTISEMENT

Și se pare că au și reușit să facă acest lucru. Menționăm faptul că Luis este din Peru, în timp ce Smaranda și Paula sunt românce. Viața aici este însă tot ce și-ar fi putut dorit vreodată. Astfel, întreaga echipă e mulțumită de ceea ce se întâmplă.

„Mănos Romanes” le oferă celor din Peru o experiență culinară cu adevărat fascinantă. Preparatul românesc cu care românca a dat lovitura este însă cel mai apreciat. Este vorba despre banalii mici.

ADVERTISEMENT

În Peru, micii românești din carne de vită și porc sunt atracția principală. Ei sunt serviți la masă alături de cartofi și sosuri peruviene tradiționale. Iar combinația e cu adevărat una deosebită și delicioasă.

Micii românești, alimentul vedetă în Peru

Totodată, există și alte preparate tradițional românești care se găsesc în același loc. Și o mulțime de persoane vor să le încerce, având în vedere că vorbim totuși despre ceva deosebit.

ADVERTISEMENT

Smaranda Cojocaru spune că este mulțumită de cum merg lucrurile cu afacere din domeniul culinar. Preparatul românesc cu care românca a dat lovitura e din ce în ce mai apreciat, iar asta e suficient pentru ea. Totodată, se vinde și destul de bine.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceasta a vorbit și despre viața pe care o trăiește în Peru. A ajuns aici în urmă cu mai bine de două decenii și parcă nici nu ar fi trăit în altă parte. Oamenii, spune ea, sunt prietenoși și de asemenea, ospitalitatea e pe primul loc.

„Viața m-a dus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în Quechua pentru orice eventualitate și ori de ori mă întreabă de unde spune, spun că sunt din Cajacha”, spune Smaranda, conform portalulului Trome.