Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Presa americană a spus care sunt șansele naționalei României pentru câștigarea EURO 2024

Presă americană a discutat despre șansele echipei naționale a României de a câștiga turneul final din Germania, după ce s-au calificat în optimile de finală.
27.06.2024 | 21:17
Presa americana a spus care sunt sansele nationalei Romaniei pentru castigarea EURO 2024
Ce șanse cred americanii că are România la câștigarea EURO 2024 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

EURO a ajuns în fazele eliminatorii, iar acum se știu tablourile pentru optimi, unde este prezentă și România. Echipa națională va înfrunta selecționata Olandei, într-un duel șoc, care va avea loc la Munchen, pe 2 iulie.

Ce șanse are România de a câștiga EURO

ESPN a realizat un clasament unde discuta despre ce echipe au șansele de a pleca acasă cu trofeul EURO 2024. Principala favorită a americanilor este Spania, care a avut un joc foarte bun în grupe.

ADVERTISEMENT

Top cinci este completat de alte naționale țări, printre care Germania, care a avut un joc surprinzător de bun. De asemenea, aici se regăsesc și echipe care n-au avut rezultatele dorite, anume Franța, Anglia și Portugalia.

Portugalia se află acum într-o controversă privind meciul cu Georgia, pierdut de lusitani cu scorul de 2-0. Multă lume consideră meciul suspect, întrucât „gruzinii“ au obținut biletul pentru optimi nesperat.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României se află pe poziția a paisprezecea în clasamentul realizat de jurnaliștii americani de la ESPN. Sub România se mai află doar două naționale, anume Georgia și Slovenia.

Chiar și Slovacia, adversara echipei naționale de ieri, în meciul terminat 1-1, este cotată cu șanse mai bune. Slovacii se află pe poziția a unsprezecea în clasamentul ESPN, peste Turcia și sub Belgia, cu o poziție.

ADVERTISEMENT

Cum arată tabloul României

Partea de tablou a naționalei noastre arată bine, cel puțin pe hârtie. Duelul mai greu ar fi în optimi decât în sferturile de finală, unde putem da peste câștigătoarea dintre Austria și Turcia, mai slab cotate decât Olanda cu mult.

Dacă echipa națională va produce șocul Campionatului European, va ajunge în semifinale unde va putea întâlni nume mari. Printre echipele care pot ajunge în semifinale pe partea de tablou a naționalei sunt Anglia sau Italia, precum și Elveția și Slovacia.

ADVERTISEMENT
tablou euro
Tablou EURO 2024 / SofaScore

Meciul din optimile de finală, contra Olandei, se va disputa pe data de 2 iulie, cu începere de la ora 19:00. Stadionul care va găzdui duelul șoc este Munchen, deja cunoscut de români după ce am jucat contra Ucrainei, scor 3-0.

ADVERTISEMENT